Hírek

A finn power metál erősebben szól, mint valaha a Cain’s Offering új, „Stormcrow” stúdióalbumán

A Frontiers Music Srl örömmel jelenti be a második CAIN’S OFFERING stúdióalbumot “Stormcrow” címmel, mely Európában május 15-én, Észak-Amerikában május 19-én jelenik meg.

A CAIN’S OFFERING a finn gitáros/dalszerző Jani Liimatainen (Finnország egyik legnagyobb zenei exportőre, a SONATA ARCTICA társalapítójának) agyszüleménye.

Zenei behatásait a klasszikus hard rock színtérről, a gyors ütemű európai power metálból és a modern heavy metál hangzásból merítve a CAIN’S OFFERING, mint az várható is, egy újabb tökéletes példája napjaink élő és lélegző finn zenei szcénájának.

Jani társai a második kiadáson, mely a 2009-ben debütáló, elismert “Gather the Faithful” anyagot követi, a STRATOVARIUS énekese, Timo Kotipelto, és billentyűse, Jens Johansson, plusz Jonas Kuhlberg basszusgitáron és Jani „Hurtsi” Hurula (Paul Di’Anno) dobon. “Pár évvel ezelőtt már megkerestek a második Cain’s Offering album kapcsán” mondta Jani, “de akkoriban túl elfoglalt voltam más projektekkel, hogy egy egész albumnyi anyagot írjak, de tavaly az újbóli megkeresés után úgy gondoltam, itt az idő, hogy teljes erőbedobással az albumra tudjak fókuszálni”.

Jani így folytatta: “Zeneileg az új album szerintem sokkal összeszedettebb. A “Gather The Faithful” az első album volt, melyen minden zenét és szöveget én szereztem, és visszanézve talán egy kicsit túl nagyravágyó voltam, hogy megpróbáljam bizonyítani, hogy igazán jó és komplex számokat tudok írni. Hat év telt el azóta, és ez alatt az idő alatt zeneszerzőként is sokat fejlődtem, így már nincs bennem a bizonyítási kényszer, egyszerűen csak jó dalokat próbálok írni. Még mindig elég ének- és dallamorientált a zeneszerzésem, mivel a dallam számomra mindig is a legfőbb dolog volt, de most próbáltam mindent egyszerűbbre venni. Bár szerintem Timo még mindig azt mondaná, hogy az énekdallamok nagy része még mindig elég összetett!

A “Stormcrow” a finn heavy metál színtér remekműve, és igenis úgy hangzik, mint a melodikus heavy metál rajongóinak valóra vált negédes álma. És ha hiszed, ha nem, a végeredmény el fog söpörni a SONATA ARCTICA és STRATOVARIUS legjobb formájának új, izgalmas és erőteljes hangzásával!

A “Stormcrow” számlistája: Stormcrow; The Best Of Times; A Night To Forget; I Will Build You a Rome; Too Tired To Run; Constellation Of Tears; Antemortem; My Heart Beats For No One; I Am Legion; Rising Sun; On The Shore

Az albumelőzetest az alábbi linken élvezheted: https://www.youtube.com/watch?v=8VXRAyP7kro

Zenészek:
Timo Kotipelto: ének
Jani Liimatainen: gitár
Jonas Kuhlberg: basszus
Jani Hurula: dob
Jens Johansson: billentyűk

Kapcsolódó cikkek

CAIN’S OFFERING – Stormcrow

Menegroth

CAIN’S OFFERING – Gather The Faithful

Menegroth

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek