Hírek

A Forest Of Stars – „Beware The Sword You Cannot See”

1895-öt írunk. A rejtélyes úri társulat, A FOREST OF STARS kiadja negyedik művét egy fonográf korong formájában: „Beware The Sword You Cannot See”.

Ezzel a művel a banda teljesíti 2012-es „A Shadowplay For Yesterdays”-en rebesgetett ígéretét. A szerzemények kalandosabbak és merészebbek, különcebbek és progresszívabb, de mégis dallamosak és az eddigieknél sokkal emészthetőbbek. Az alapötlethez a banda régebbi kiadványaikhoz fordul és azokat fejleszti tovább. Míg az „A Shadowplay For Yesterdays” az egyéni sorsokon át bemutatható morális hanyatlást mutatta be, addig a „Beware The Sword You Cannot See” a metafizikai síkokba emeli a pusztulás és téboly témáit. Ennek megfelelően eme dalkímisták zenéje sokkal átfogóbb lett.

A FOREST OF STARS új albumának hatása hasonló ahhoz, amit a 19. század első mechanikus hanglemezei okozhattak: a hangnak eme átélése egyszerre hagyja a hallgatóságot letaglózva és felvillanyozva. Legyen az a „Drawing Down The Rain” magával ragadó nyitója (melyet egy olyan lenyűgöző videó kísér, mely mérföldekkel maga mögött hagyja még a „Gatherer Of The Pure” kiváló klipjét is),  „Virtus Sola Invicta” kiterjedése, mely folklór-szerű intermezzóinak köszönhetően megközelíti a skandináv progresszív rock legszebb pillanatait, vagy a hatrészes „Pawn Of The Universal Chessboard” mely a banda lényegét sűríti egybe és emeli a magasba – A „Beware The Sword You Cannot See” egyszerre tartja magát a hagyományokhoz és újítja, finomítja egyedi stílusát egy összetett, de mégis megközelíthető téma fényében… mely végső soron egy újabb mérce lesz, melyhez az extrém metál vizionáriusnak nevezett követőit mérhetjük.

Az album 2015. február 27-én jelenik meg az alábbi formátumokban:

  • CD Digipak
  • Gatefold 2LP 180g fekete bakelit + különleges mastering + tájkép poszter + nyomtatott belső tok + műanyag védőtok (500 példány)
  • 2CD box, melyek mindegyikét egyenként aláírja a banda + bónusz CD (3 további dal) + 9 kártya látványtervekkel és dalszövegekkel + egy kis üvegcse tealevél (500 példány)

Tracklist:
1. Drawing Down The Rain
2. Hive Mindless
3. A Blaze of Hammers
4. Virtus Sola Invicta
5. Proboscis Master Versus The Powdered Seraphs Pawn on the Universal Chessboard
6. Part I: Mindslide
7. Part II: Have You Got A Light, Boy?
8. Part III: Perdurabo
9. Part IV: An Automaton Adrift
10. Part V: Lowly Worm
11. Part VI: Let There Be No Light

Bónusz CD „Valley Of Desolation EP” (box):
1. Gestation
2. Catafalque Caravan Quandary
3. Plastic Patriarch Lynch Squad (Enduring December)

Kapcsolódó cikkek

A Forest Of Stars – Drawing Down The Rain [official music video]

KMZ

A FOREST OF STARS – A Shadowplay For Yesterdays

SteveShield

Hot News: A Forest Of Stars – „A Shadowplay For Yesterdays” out now; Free streaming on Youtube

KMZ

A Forest of Stars – Gatherer of the Pure video

KMZ

A FOREST OF STARS – Opportunistic Thieves Of Spring

Golysz

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek