Hírek

A Fractured Spine második albuma augusztus 1-jén jelenik meg

Instrumental zenével és balladákkal kezdtek, de a Fractured Spine dalai gyorsan átalakultak súlyosabb death/doom metálba. Mégis, csak néhány szám került a publikum elé 2012 előtt, egyetlen jelentősebb kivétellel, a nagyon limitált kiadású 2008-as „Frost” demóval. A banda még mindig a metál műfaján kívülről hozza behatásait, mely leggyakrabban progresszív rock és shoegaze.

A felállást két állandó tag, Antti (összes hangszer, vokál) és Timo (vokál) építi fel, melyhez időnként session zenészek és vendégénekesek csatlakoznak. Minden dalt a banda saját Studio Fracture-ében vesznek fel és mixelnek, egyedül a masterelést, kiadást és terjesztést hagyják profi külsősökre.

Második nagylemezük, a „Memoirs of a Shattered Mind” ott folytatja, ahol a debüt album befejezte – hangulatos és dallamos doom metál, progresszív rock és shoegazing elemekkel. A dalok írása és felvétele még azelőtt megkezdődött, hogy a „Songs of Slumber”-t kiadták volna és 14 hónapig tartott befejezése. Az album 2014. augusztus elsején jelenik meg az Inverse Records-on keresztül.

Új dalukat, a „Dead to Me”-t meghallgathatjátok itt: http://fracturedspine.bandcamp.com/track/dead-to-me

Tracklist:
01. …And now You’re…
02. Dead To Me
03. This Dying Soul
04. …And Gone Was I…
05. Deprived Of Daylight
06. Clock That Ticks
07. Shallow
08. Suicide Patterns

További infó:
http://www.fracturedspine.net
https://www.facebook.com/FracturedSpine

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek