Hírek

A Gehtika bejelenti a ‘A Monster In Mourning’ album részleteit

A Gehtika az elmúlt négy évben folyamatos támadást intézett az érzékszervek ellen extrém metálja és szórakoztató élő előadásai formájában. Pár hónappal ezelőtt pedig a csapat bejelentette stúdióba vonulását vadonatúj lemezük felvételeihez, melyhez Owen Davies producert kérték fel.

Hölgyeim és uraim, a Gehtika most előjött barikádjai mögül, és elhozta legújabb művészi őrültségét. Az A Monster In Mourning nevet viselő album a ‘Stack The Pyres’ című single koncepcióját követi (a szám hallható az albumon).

Anthony Knight énekes elmondása szerint: „Jómagam és Scott Allen gitáros előjöttünk pár ötlettel pont mielőtt elkezdtük az album megírását, és mindketten imádtuk a ‘Stack The Pyres’ hangzását és a szövege koncepcióját… Az ötletek egyre csak jöttek, és nem csak a hangzáshoz és a témához, de a koncepció kibővítéséhez is, például egy könyv ötlete is felmerült a limitált kiadású albumhoz… ami kitöltené a számok mögött megbúvó történetek közti űrt. Szóval lényegében egy track ihlette az egész album koncepcióját. Újra felvettük a ‘Stack The Pyres’ dalt az albumhoz, így még azoknak is lesz plusz egy meglepetés, akik már hallották a single-t!

A ‘Stack The Pyres’ single verziója: www.soundcloud.com/gehtika/stack-the-pyres

Az ‘A Monster In Mourning’ az album egyik számának címe, és úgy éreztük, remekül összefoglalja a történet mögött koncepciót („Gyászoló szörnyeteg”). Az egyik fő karakter egy szörny hírében áll, a szövegek és a történet viszont megmutatja miért is lett ilyen, és még bepillantást is kapunk a dolgokba az ő szemszögén keresztül; láthatjuk, hogy tele van bűntudattal és kínozza a lelkiismerete. Ezért tűnt jó ötletnek a szám után elnevezni az albumot, utalva erre a konkrét karakterre is.

Mivel megegyeztünk, hogy ez egy koncepciós album lesz mely egy történetet követ elejétől a végéig, nagyon másképpen kellett dolgoznunk, mint eddig tettük; először is jó számcímekkel kellett előrukkolni, melyek a történet fejezeteit/állomásait jelzik – így Scott és Topher könnyebben írtak olyan riffeket, amik passzolnak az egyes számok hangulatához. Például a nyitó szám, a ‘One Night : Seven Sins’ megalapozza a háttértörténetet, mely az egész sztori kezdeteként szolgál, szóval ennek nagyvonalúnak és epikusnak kellett lennie, amit Topher szólói remekül kihoznak! Aztán ott a ‘The Massaquerade’, ami egy maszkabálon történt vérengzést ír le, így ennek pörgősnek, ütemesnek, gyorsnak és brutálisnak kellett lennie.

„Habár kicsit más struktúrája volt a dalszerzési folyamatnak, ez semmilyen módon nem korlátozott minket, és teljesen természetes volt számunkra; olyan volt, mintha egyszerre írnánk egy film forgatókönyvét és a betétdalait! Nagyon jól szórakoztunk, és szerintem mindenképpen visszatérünk a jövőben ehhez a dalszerzési módhoz!

Számlista
1. Apollyon
2. One Night Seven Sins
3. Step Forth From The Darkness
4. Stack The Pyres
5. Empire In Decay
6. A Monster In Mourning
7. Reckoning
8. The Massaquerade
9. Shepherd Of Erebus
10. The Fiend Staring Back At Me
11. A Halo Of Crows

Az A Monster In Mourning 2015. augusztus 17-én jelenik meg.

www.facebook.com/gehtika

Kapcsolódó cikkek

Gehtika – One Night: Seven Sins videoklip

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek