Hírek

A Hanging Garden kiadta új videóját

Bár a hőmérséklet nem erről árulkodik, az ősz lassan bekúszik csápjaival. Itt az idő egy kis finn melankóliához a HANGING GARDEN vadonatúj singlejével és videójával az ‘Embers’ című számhoz, mely „Blackout Whiteout” címen közelgő albumukon lesz hallható: https://youtu.be/FVNHRj6B51w

„Az Embers számot mindannyian szerettük a kezdetektől fogva. Egyszerű riffjeivel és álomszerű dallamaival a dal egyre jobb lett, ahogy haladtunk a felvételekkel. Végül Fredrik Norrman úr is hozzányúlt, a dal pedig tökéletes lett. Ez az első Hanging Garden dal agresszív vokálok nélkül.” mondta Jussi Hämäläinen a számról.

Alexander Dietz (HEAVEN SHALL BURN) aki a „Blackout Whiteout” album masteringjéért felelt: „Néha kapsz valamit befejezésre ami annyira jó hogy alig van szó leírni. Ha sok zenén dolgozol, akkor biztos hogy nem minden album fog felkerülni az állandó playlistedre… Most viszont abban a helyzetben vagyok, hogy olyan anyagon dolgozhatok, amitől totál elszállt az agyam, és már fel is került az ipodomra. Ez nem minden hónapban történik meg. Alig várom már, hogy az emberek is hallhassák ennek a finn bandának a remekművét… csekkoljátok le őket…”

Nino Hynninen a videó koncepciójáról: „Pár éve jött az az ötletünk, hogy használjunk akrobatikát vagy táncot egy klip narratívájához. Az ötlet a közös munkáról Juho Sarno tehetséges cirkuszi előadóval az Embers számon a felvételek közben jött, az általa tűzzel és parázzsal közvetített érzelmek, lélek és energia pedig végig érződik.”

A „Blackout Whiteout” albumon feltűnik Ville Sorvali (Moonsorrow) és Fredrik Norrman (October Tide) is vendégként.

A HANGING GARDEN a hangulatos és súlyos zenéről szól – mindegy melyik zenei stílus szükséges éppen a lenyűgöző kontrasztokhoz. A 2004 óta létező és két albumot – “Inherit The Eden” (2004) és “Teotwawki” (2009) –  kiadó finn csapat már bemutatta a szépség és durvaság kettősségén alapuló depresszív és érzelmileg felkavaró nézeteit. Az első LIFEFORCE RECORDS kiadós, “At Every Door” (2013) című albumukkal és az azt követő “I Was A Soldier” (2013) EP-vel a banda egy még karakteresebb és egyedibb keveréket mutatott be, benne doomos, melodikus death, post metálos és post rockos elemekkel, kiegészítve azt akusztikus és folkos betétekkel.

Ezek a finnek nem követnek divatokat és meghazudtolnak minden konvenciót. A “Blackout Whiteout” sorban a negyedik teljes albumuk, mely elődjei útját követi. A HANGING GARDEN az ellentmondás introspektív utazását mutatja be; sötétségről és fényről, búról és örömről énekelnek, melyet életnek hívunk… A cím önmagában is a belső konfliktust és vélt antagonizmust tükrözi. A kilenc track néha optimizmust sejtet, de összességében a hallgató egy depresszív és kevésbé magabiztos zenét kap. Ezen felül a rejtett változtatások fontossága az új album dalszerzésével kapcsolatban csak nőtt. A HANGING GARDEN remekül integrálja a tudat alatti tendenciákat, hogy azok teljesen bekebelezzék hallgatóit, ezáltal segítve őket a “Blackout Whiteout” kecses, mégis érzelmi sötétségébe.

A HANGING GARDEN negyedik albuma, a„Blackout Whiteout” szeptember 25-én jelenik meg Európában.

A banda Facebook oldalán folyamatosan naprakész híreket találhattok.

Kapcsolódó cikkek

KME videók: Vinterbris, Allegaeon, Fake Idols, Anthrax, Frozen Ocean, Hanging Garden, Nothgard, Gloryful

KMZ

Hot News: Hanging Garden „Will You Share This Ending With Me” video released

KMZ

Hot News: New Hanging Garden and Man Must Die videos

KMZ

Hot News: Hanging Garden „I Was A Soldier” EP teaser

KMZ

Hot News: Hanging Garden „At Every Door” music video

KMZ

Hanging Garden Interjú

KMZ

Hot News: Hanging Garden „At Every Door” full album stream

KMZ

Hot News: Hanging Garden premier new album track!

KMZ

Hot News: Hanging Garden „At Every Door” album teaser revealed!

KMZ

Hot News: Finnish dark metal act Hanging Garden sign to Lifeforce Records

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek