Hírek

A Hét Vezér – DVD készül a népszerű rockoperából

2015. augusztus 18-án jelent meg a komáromi Magyar Lovas Színház produkciójának, “A Hét Vezér” című rockoperának a hanganyaga a Hammer Records / Hammer Music gondozásában. A digipak csomagolású dupla CD-s kiadvány a MAHASZ albumlistájának 5. helyen nyitott.

A sikeres előadás 2016. áprilisában DVD formátumban is megjelenik, egy részletes szereposztást, illetve a mű szinposzisát tartalmazó kis füzet társaságában. A dupla CD és az ismertetővel kiegészített DVD hamarosan együtt is rendelhető lesz majd egy kedvezményes rajongói csomagban, a MetalShop kínálatából.

A Barcsik Valéria zeneszerző és Márkos Attila szövegíró által jegyzett rockopera történelmünk egy kevésbé ismert korszakába, a Honfoglalást megelőző időszakba kalauzol, a történések egyik lehetéges forgatókönyvét hozza párhuzamba jelen korunkkal.

“Minden magyar ember számára a szó, hogy „honfoglalás” egyet jelent a hazával. Ennek a kornak tulajdonképpen hiteles, írott története napjainkra nem maradt fenn. Hogyan lehetett ennek a népnek a története Krisztus halála után közel 900 évvel? Volt-e ember aki Pannóniából elindult keletre felkutatni, hogy honnan származik? A nomád pásztorként élő magyarok között volt-e aki indulni akart, és volt-e aki maradni? Mi történhetett, mikor a nyugati kultúra és a nomád pásztor nép valahol a Kárpátokon túl találkozott egymással? Márkos Attila legújabb Magyar rockoperája, aminek zenéjét Barcsik Valéria szerezte érdekes módon boncolja a témát és egy teljesen váratlan, de mégis hihető történet kerekedik ki belőle. Talán így is lehetett…”

– hangzik a lovasszínház ajánlója, mely a rockzene, a színészek és a lovak mellett csatajelenetekkel, tűzzsonglőrrel, íjászattal és imitált közelharccal idézi fel Árpád vezérék korát.

https://youtu.be/Tp9DZqM98ag

“Több, mint ezer éve Őseink harcosai nyugszanak lovukkal együtt jeltelen sírokban, ismeretlen helyeken. Ha vissza lehetne forgatni az idő kerekét, Ők hitelesen elmesélhetnék népünk történetét. Talán így is lehetett…

De, hogy hogyan volt valójában, azt senki sem tudja, nincs róla írott emlék. A vezérek mind erősek voltak, de egy váratlan helyzetben, ha életük veszélybe került elárulhatták-e népüket? A lelkiismeret felülkerekedhet-e a gyávaságon? Miért hagyta el ősünk a szülőföldjét? Családi viszály, vagy esetleg bánat miatt? Miért követték a többiek vezérüket? Mi történhet két idegen kultúra találkozásakor? Milyen érdekek a legfontosabbak?

Ha a szerencse és az összetartás egy nép mellé áll, akkor talán örökké fennmaradhat. Ez az a pár dolog az, ami egy nemzetet vezethet az útján. Együtt erősek vagyunk! Lesz még ezer év!”

– foglalta össze Márkos Attila zeneszerző “A Hét Vezér” mondanivalóját.

A rockopera zenéjét a Magma produkció, illetve a Fénykiáltók együttes játszotta fel. Tost-Nagy Péter gitáros a Waterloo, a Sybill, a Classica és a Twin Peaks együttesekből lehet ismerős a rock és metalrajongóknak Utóbbiban már együtt játszott az énekes, billentyűs, zeneszerző Barcsik Valériával. Vali többek között a Napoleon Boulevard, a Solaris Fusion, és a Nostradamustagja volt, illetve Csepregi Éva és Szentpéteri Csilla lemezein múködött közre. A Hét Vezért megelőzően már A kis herceg” című hangjátékkal, a “Maugli, a dzsungel fia”, vagy a “Mátyás a csillagok között” gyermekdarabokkal is bizonyította, hogy van tehetsége a nagyobb lélegzetvételű, összefüggő zeneművek komponálására.

A parádés szereposztásban Kovács Koppány, a felvidéki Rómeó Vérzik frontembere alakítja Tass vezért, míg Csordás Ákos, az X-Faktor felfedezettje Kond bőrébe bújt. A többi vezért, illetve a darab további karaktereit a színházi világ olyan jeles alakjai személyesítik meg, mint Borbély Richárd (Madách Színház), Cselepák Balázs (Győri Nemzeti Színház), Sándor Péter(Kaposvári Csiky Gergely Színház, Madách Színház), György-Rózsa Sándor (Kaposvári Csiky Gergely Színház), Egyházi Géza (Madách Színház), Sipos Imre (Fővárosi Operettszínház),Balogh Gábor (Nyíregyházi Színház) és Ágoston Máté (Tatabányai Jászai Mari Színház). A női szerepekben Bucsi Annamária, a Erkel Színház– és Baranyai Annamária a Madách Színházművésze látható, hallható.

A Hét Vezér rockopera legközelebb 2016. április 29-én, 30-án valamint május 1-én kerül előadásra a komáromi Magyar Lovas Színházban.

A Hét Vezér rockopera meghallgatható az összes digitális terjesztőnél is:

iTunes:
itunes.apple.com/hu/album/a-het-vezer-vol.-1/id1069029763?l=hu
itunes.apple.com/hu/album/a-het-vezer-vol.-2/id1069085351?l=hu

Google Play:
play.google.com/store/music/album?id=Bkxvjfs3wotm22vkf7l6khngpa4&tid=song-T4ar2ln5esqv2zo7rwylknxpzdy
play.google.com/store/music/album/Rockopera_A_h%C3%A9t_vez%C3%A9r_vol_2?id=B6bl7ozjxbinxrewic4uj6jwg3q

Deezer:
www.deezer.com/album/11995198
www.deezer.com/album/11995230

Spotify:
open.spotify.com/album/6BO6uB8EIvUzqxh4lgqJ8d
open.spotify.com/album/62mVbvjpSTlt7qrJNWzQY1

további info:
weboldal: www.lovasszinhaz-komarom.hu
facebook: www.facebook.com/magyar.lovas.szinhaz
kiadó: www.facebook.com/HammerRecordsHungary

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek