Hírek

A Kesa kitűzte a Svart-nál debütáló albumuk kiadási dátumát, megjelent az első klip

A helsinki székhelyű Kesä (Nyár) banda névadó albuma kiadására készül, mely április 30-án kerül az utcára a Svart Records által. A punk újhullámából, az új romanticizmusból és a ’80-as évekből merítve ihletet, a debütáló albumukon hallható dalok egy túlvilági hangulatot teremtenek, olyan dolgokat felidézve, mint a Tangerine Dream filmzenéi, a Berlin mega-slágere, a „Take My Breath Away,” vagy a hideg, klinikai post-punk.

Akkor lettem a zene szerelmese, amikor a finn rockzene ámulatos volt. Azt mondják, hogy az a zene lesz meghatározó későbbi ízlésünkben, ami először megérint,” mondja Toni Salminen énekes a Kesä, a banda, és a szövegek írása mögötti filozófiáról. Salmimen szövegei emlékeket, régi ismerősöket és az emberi elme eldugottabb részeinek darabjait tartalmazza. A debütáló anyag néhol zúzós és industrial felhangjai ellenére a tagok azon iparkodtak, hogy éteri melegséget és szerves energiát is vigyenek hangzásukba.

Bár a Kesä 2014 nyarán indult, a kvintett tagjai mind helyi punk és hardcore színtérben töltött múlttal büszkélkedhetnek, ideértve a Lighthouse Project, ILLS, és a Total Recall projekteket, csak hogy párat említsünk. A tagjai számára a Kesä a szabadság újra felfedezett érzését, és abban a zenében való elmerülést képviseli, melybe ezek a késő ’70-es ’80-as években született srácok beleszerettek. A banda viszont kiemeli, hogy nem szándékuk egy pusztán nosztalgia által hajtott szekérre pattanni, hanem inkább azon munkálkodnak, hogy egy modern kreatív kollektívaként nőjenek, haladjanak, és virágozzanak. Győződj meg erről magad is a „Harmaakuvia” számhoz készült első klippel ITT.

Kesä’s Kesä számlista

1. Se ei sanonut mitään
2. Tuuli kääntyy
3. Vahdinvaihto
4. Säde
5. Sul on
6. Sotilaan mieli
7. Harju
8. Harmaakuvia
9. Pääskyvuori

TOVÁBBI INFÓ: www.facebook.com/kesahelsinki

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek