Hírek

A King Heavy 2015 szeptemberében kiadja debütáló albumát

A chilei/belga KING HEAVY debütáló teljes albumát Európában szeptember 4-én adja ki a Cruz Del Sur Music gondozásában.

A KING HEAVY 2009-ben alakult az ex-Procession alapító Daniel Perez Saa és Luce Vee által, aki a holland doom metálos Hooded Priest énekese volt. Nem sokkal ezután csatlakozott Matias Aguirre gitáros és Miguel Canessa dobos is, 2014-ben pedig az új felállás saját kezűleg kiadta „Horror Absoluto” című EP-jét, melyet később split bakelitként is megjelentetett a francia Emanes Records lemezkiadó.

A KING HEAVY sokkal több napjaink egydimenziós, felületes doom metáljánál. A King Heavy üt! A hangsúlyos Candlemass elemek és a tradicionálisabb doom metál hangzás mellett a KING HEAVY rengeteg epikus hangszerelést és csavaros megoldást nyújt, eszünkbe juttatva a Black Sabbath „Born Again”-jét, a Celtic Frost „Into the Pandemonium”-ját és a Danzig korai, legsötétebb oldalát.

Az album hét száma összesen 47 percet ölel át, felvételei, hangmérnöki munkálatai, keverése és masteringje Pablo Clares munkája a chilei DM6 Studióból. Az ének felvételei Peter Maene által készültek Belgiumban a Creative Factory-ben.

Röviddel az album kiadása után a banda európai turnéra indul, melyen érinti a máltai Doom Festet, a holland Doom Days-t, a Biebob nevű hírhedt belga metál klubot…  További turnéhelyszínek hamarosan!

„King Heavy” – számlista:

La Gárgola
Life A.D.
As Dawn Broke On The Day
Thirteen Chosen Ones
Wounds
The Crowning
He Who Spoke In Tongues

https://www.facebook.com/kingheavydoom

Kapcsolódó cikkek

Új szám a King Heavy bandától

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek