Hírek

A Kiske / Somerville – “City of Heroes” albuma, mely öt évet váratott magára, áprilisban világszerte kiadásra kerül a Frontiers gondozásában

A Frontiers Music Srl büszkén jelenti be a régóta várt új KISKE/SOMERVILLE albumot, mely a „City of Heroes” címet viseli, és Európában április 17-ére, Észak-Amerikában április 21-ére várható.

A KISKE / SOMERVILLE egy zenei kollaboráció Michael Kiske (ex-Helloween, Unisonic, Place Vendome) és Amanda Somerville (Trillium, Avantasia) énekesek között, új felvételük pedig a rockzene szempontjából biztosan az év egyik csúcspontja lesz. Kiske szárnyaló éneke tökéletesen keveredik Amanda éteri hangzású és széles tartományú hangjával, a végtermék pedig igazán minőségi lett.

Ezen a briliáns új albumon Mat Sinner (Primal Fear, Sinner) és Magnus Karlsson (Starbreaker, Primal Fear) végezte a dalszerzés oroszlánrészét (továbbá a régebben After Foreverös Sander Gommans és maga Amanda Somerville által szerzett „Breaking Neptune” színesíti az albumot), a gyártást pedig Sinner vezette több európai stúdióban. Jacob Hansen (Volbeat, Amaranthe, Primal Fear, Pretty Maids, Doro, stb.) felelt a keverésért, aminek eredménye az első osztályú hangzás.

Az első KISKE / SOMERVILLE önmagukról elnevezett album azonnali lelkesedést váltott ki a rock és metál közösségből. A korongról származó két videoklip – „If I Had a Wish” és „Silence” – a mai napig összesen kb. 3 millió lejátszást ért meg, és ezzel jogosan nevezhetjük őket mai rock klasszikusoknak!

Az európai szimfonikus metál rétegben metál dívának tartott Amanda Somerville egy amerikai énekes-zeneszerző a michigani Flintből, akinek az összesített projektjei, vendégszereplései és élő koncertjei egy lenyűgöző munkásságot mutatnak. 1999 óta megosztja az idejét az USA és Európa (főként Németország és Hollandia) között. Társszerzője volt az „AINA” című metál operának, és több banda, köztük az AVANTASIA, EPICA és KAMELOT vokalistája, dalszerzője, producere és/vagy énekmentora volt, ezzel több hitelességet szerezve magának a metálos körökben mint amennyire várhatott. Egyik legújabb projektje a többek között Alice Cooper, Bonnie Tyler, Ian Gillan (DEEP PURPLE) zenészekkel való munka.

A hamburgi Michael Kiske leginkább a német metál istenek, a Helloween soraiból ismert, ahol énekes volt. A bandából való távozása után Kiske négy szóló albumot rögzített, részt vett több metál- és rock projektben, úgy mint a Place Vendombe-ban, és számos bandában szerepelt vendégként. 2009 végén megalapította a hard rock / heavy metált játszó Unisonic bandát volt Helloweenes társával, Kai Hansennel, és 17 év után újra turnézni indult.

A „City of Heroes” megjelenik CD-n, Deluxe változatként bónusz DVD-vel és 2 bakeliten szétnyitható tokban. A számlista: City of Heroes; Walk on Water; Rising Up; Salvation; Lights Out; Breaking Neptune; Ocean of Tears; Open Your Eyes; Last Goodbye; After The Night Is Over; Run With a Dream; Right Now.

A DVD tartalmazza: City of Heroes (videó); Walk on Water (videó); „Making of” dokumentumfilm

Az album előzetes az alább linken látható: http://youtu.be/8szKlcp3VP8

Zenészek:

Ének és vokál: Michael Kiske & Amanda Somerville
Gitár és billentyűk: Magnus Karlsson
Basszus és vokál: Mat Sinner
Dobok: Veronika Lukesova

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek