Hírek

A kolumbiai Nepente kiadta új számát „Gray Land” címmel

A kolumbiai death/black metálos NEPENTE „Gray Land” c. száma a kiadó soundcloud oldalán meghallgatható.

A dal a közelgő I Will Get Your Soul albumról származik, mely március 31-én kerül kiadásra a Cimmerian Shade Recordings gondozásában. A hőmérséklet pedig túl fogja lépni az arcolvasztó szintet!

Az I Will Get Your Soul  a második, teljes Suffering is the Seed (MetalHit 2012/Sonic Blast Media 2013) folytatása, melyet a The RingMaster Review a következő szavakkal illetett: „egy barbár és trágár szonikus erőszak, maró intenzitás és féktelen pusztítás gyötrelmes keveréke ” a Teeth of the Divine szerint pedig „egy pokolian ádáz ciklon.

Az I Will Get Your Soul felvételei a Manizales Studio (Manizales, Kolumbia) helyszínen történtek, a keverés és a mastering pedig a Hertz Recording Studio (Bialystock, Lengyelország) munkája Slawomir Wieslawski és Wojciech Wieslawski által.

Tracklist:

1. I Will Get Your Soul
2. Show me that You are Suffering
3. Gray Land
4. Last Rites

Biography:

2002: A Nepente nevű blackesített death metál banda a kolumbiai Manizales-ben alakult José Fernando Ospina (ének), Mauricio Aristizábal (dobok), Wilmar Correa (basszus), Esteban Daza (gitár) és Juan Pablo Buitrago (gitár) tagokkal. A banda első show-it a manapság legismertebb kolumbiai metál együttesekkel (Masacre, Luciferian és Twilight Glimmer) adta.

2005: Az Ascension EP felvételeit az El Pez Studiosban kezdték meg Medellínben (Kolumbia). Az anyag támogatására a banda turnéra indult szülőhazájában.

2006: Az együttes elkezdte az első teljes albumuk számainak megírását és felvette a kapcsolatot a Metabolic Records és Metal War Productions kiadókkal az USA-ban, hogy két válogatás CD-n szerepeljenek.

2007: A Nepente a norvég Ancient előzenekara volt Pereira-ban, és saját koncerteket adott más kolumbiai városokban. Később abban az évben a banda leszerződött az amerikai Metabolic Records kiadóval első albumuk kiadására.

2008: A Metabolic Records kiadja az Atonements albumot, melynek keverése és masteringje Jean Francois Dagenais (Kataklysm gitáros és producer a Kataklysm, Malevolent Creation, Ex Deo, stb. albumaihoz) munkája a kanadai J.F.D. Studios-ban. A Nepente nyitja a görög Rotting Christ black metál banda koncertjét Manizales-ben.

2009:  Az első turné Ecuadorban és Peruban, valamint előzenekar az amerikai Omen metál legenda számára a perui Lima-ban. Később a banda elkészíti első hivatalos videoklipjét a Procession c. dalhoz. Juan Pablo Buitrago gitáros elhagyja a bandát.

2010: A Nepente az ismert brazíliai death metál bandával a Krisiunnal együtt játszik kolumbiai turnéján. Pablo Vasquez gitáros csatlakozik a bandához.

2011:  A banda folytatja a dalszerzést elkövetkező albumukhoz, és együtt játszik a befolyásos Inquisition black metál bandával.

2012: Az együttes elkezdi második teljes albumának felvételeit az Ethylic Studios-ban. Keverés és mastering a híres lengyel Hertz Recording Studio-ban (Vader, Hate, Behemoth, Decapitated, Bessat). A Suffering Is The Seed eredetileg önálló kiadás, majd digitális formátumban megjelenik a Metalhiten keresztül, CD-n pedig 2013. februárjában a Sonic Blast Media gondozásában.

A NEPENTE jelenleg kvartettként dolgozik:

Willmar Correa: Basszus
Mauricio Aristizabal: Dobok
Pablo Vasquez: Gitár
José F. Ospina: Ének

https://www.facebook.com/nepente.metal

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Nepente’s Suffering is the Seed Out Now On Sonic Blast Media

KMZ

Hot News: Colombia’s Nepente Signs With Sonic Blast Media

KMZ

Hot News: Nepente – Release Video For „Suffering is the Seed”

KMZ

Hot News: Nepente’s Suffering is the Seed set for digital release November 20th on MetalHit.com

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek