Hírek

A Lux Ferre kitűzte új Altare kiadós albumuk megjelenési dátumát

A portugál black metálos Lux Ferre harmadik, Excaecatio Lux Veritatis címet viselő albuma október 1-jén fog megjelenni az Altare Productions gondozásában. Hat év telt el a 2009-es Atrae Materiae Monumentum óta, azelőtt pedig öt év 2004-es debütáló Antichristian War Propaganda albumuktól számítva, a Lux Ferre viszont jól gazdálkodott idejével: tökéletesítette hangzását és bebetonozta felállását. Most pedig a pusztítás új korszakának magvait vetik el, ahol Lucifer jelenései káosz és vér által testesülhetnek meg. Rejtélyes riffektől és szívszaggató hangulattól övezett nyolc számos black metál passzusuk Lucifer bölcsességének befogadására invitál minket.

A 2001-ben Devasth és Baal Sabbath által alapított Lux Ferre hamar kiadta első demóját, mely a Wicked Riffs of War nevet kapta. Második demójuk, az Unholy Ascendance of Satan egy évvel később jött, rajta két új számmal és nagy bandák számainak feldolgozásával a B oldalon. Még ugyanabban az évben a Lux Ferre szövetségre lépett a Flagellum Dei és Sterkvind bandákkal a Kult of the Black Flame címet viselő hármas split CD-hez, majd később exkluzív számmal szerepelt a 15 portugál black metál bandát bemutató Lusitanian Dark Horde című válogatáson.

2004-ben a Lux Ferre leszerződött a német Ketzer Records kiadóhoz, és kiadta pusztító hatású debütáló Antichristian War Propaganda albumát. A Necromorbus Studiosban masterelt albumon feltűnik a több hangszeren játszó brazil Lord Mantus (Mysteriis, Darkest Hate Warfront, Patria) is dobosként. A Lux Ferre hamarosan beugró zenészeket sorakoztatott fel élő előadásaihoz, majd négyes split CD-t adott ki Acerbus Mortis címen a Daemonlord, Malleus, és Mortinatum bandákkal karöltve. Élő előadásaik hamarosan egy kilenc napos európai turnévá fejlődtek a Cirith Gorgor és Daemonlord bandák társaságában.

2005 és 2008 között nagyobb változás állt be a banda felállásába, amikor is a beugró gitárosok, Pestilens (ex-InThyFlesh, Penitência) és Vilkacis (Ars Diavoli, Malleus) teljes jogú tagokká váltak. Az Acerbus Mortis volt Baal Sabbath utolsó kiadványa. Több sikeres fellépés után a Lux Ferre szüneteltette élő koncertjeit, hogy új albumára fókuszálhasson. Az Atrae Materiae Monumentum 2009-ben jelent meg a Ketzer Records által, és váltást hozott a banda hangzásába. Ez alkalommal a dobok mögött a tehetséges Pedro Madeira vendégzenész volt hallható. A Lux Ferre felhagyott háború-orienált szövegeivel, hogy egy magába forduló hangzást fedezzen fel, megtartva luciferi filozófiájukat és karakteres dallamaikat. A lomha, sötét riffek váltak dominánssá, melyeket a tisztaság váratlan pillanatai törtek meg.

Történetében először a Lux Ferre teljes taglistával büszkélkedhet. Vagantis (ex-Flagellum Dei) csatlakozott basszuson, Njord (InThyFlesh) pedig a dobos szerepét tölti be, mindketten teljes körű tagként. Elszórt ám intenzív élő fellépéseiken a Lux Ferre kidolgozta mesterművük tervét, Lucifer nagyszerű jelenését: az Excaecatio Lux Veritatist.

Lux Ferre: Excaecatio Lux Veritatis számlista
1. A Luz Ofuscante da Verdade
2. Não Há Salvação
3. A Lenta Adaga da Morte
4. Caos no Meu Sangue
5. Canção da Loucura
6. Miséria
7. Mundo das Sombras
8. Sob o Véu da Ignorância

További infó:
www.luxferre.info
www.facebook.com/luxferre

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek