Hírek

A Marquee Records előássa a klasszikus Abbatoir debüt lemezt

A Marquee Records belevetette magát az albumok kriptájába, és egy speed metál klasszikussal bukkan fel újra: Abattoir – Vicious Attack.

Az 1980-as évek Los Angeles-e a Sunset Strip zenei szcéna fénykoraként vonult be az emlékezetbe. Ám ugyanebben az időben egy ádáz, Abattoir nevű banda is feltűnt a színen. A nagy áttörés a ‘Screams From The Grave’ számmal jött, benne John Cyriis-szel, aki később csatlakozott az Agent Steelhez a Metal Blade Records Metal Massacre IV anyaga által. Egy helyi rádiós DJ gyakran játszotta ‘The Mighty Metal Hour’ nevű heti showjában a KMET adón, innentől fogva pedig a banda karrierje az egekbe szökött. Az Abbattoir 150 fős átlag nézőszáma hamar 600 fölé ugrott, gyakran túllépve sok klub kapacitását.

A Mark ‘The Shark’ Caro és Juan Garcia gitárosok súlyos, csonttörő riffjei, Robert Wayne dobos és Mel Sanches basszusgitáros erős ritmusszekciója, valamint az új énekes, Steve Gaines vérfagyasztó sikolyai által hajtott Abattoir korai sikereit meglovagolva 3000 dolláros büdzsén felvette első demóját.  Az első anyag címe Vicious Attack lett, és a Megadeth, Possessed és Exodus bandák kiadója, a Combat Records figyelt fel rá: a kiadónak annyira megtetszett a demó, hogy mindenféle további javítás nélkül kiadta azt (leszámítva Garcia és Wayne nevének kihagyását, akik továbbléptek – helyettük az új taglistát tették ki Danny Oliverio gitárossal és Danny Anaya dobossal).

Az Abattoir hamar széleskörű sikert aratott az albummal és energikus, néha kiszámíthatatlan élő fellépéseivel. A banda hamar olyan nagy metál magazinok oldalaira került, mint a Rip, Metal Hammer, Kerrang! vagy a Metal Forces, mely tovább erősítette hírnevüket. A Vicious Attack kifejezetten jó eladásokkal büszkélkedhetett egy indie kiadóhoz képest, és sokak számára szolgált alapmércéül nyers speed metáljával és utcai szintű agressziójával. Van lemez, melyet sértetlenül megúszol, ez viszont nyomot fog hagyni rajtad.

30 évvel az eredeti 1985-ös kiadás után a Marquee Records 2015. június 22-re tervezi a klasszikus debüt újrakiadását.

A Vicious Assault előrendelése: http://www.marqueerecords.eu/product/abattoir-vicious-attack/

‘Screams From The Grave’ meghallgatása: https://soundcloud.com/futurepublicrel/abattoir-screams-from-the-grave

www.marqueerecords.eu

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek