Hírek

A Metal Allegiance debütáló albuma szeptember 18-án jelenik meg!

Korábbi bejelentése után, miszerint a METAL ALLEGIANCE saját, eredeti anyagát fogja kiadni, a zenei kollektíva debütáló albumának pontos dátuma is bejelentésre került. Saját című albumuk nemzetközileg szeptember 18-án kerül a boltokba a Nuclear Blast Entertainment által. Az album a hard rock és a heavy metál legnevesebb szereplőinek felhozatalát villantja meg. Az eredetileg Mark Menghi által életre hívott »METAL ALLEGIANCE« projektben feltűnik Philip H. Anselmo, Charlie Benante, Chuck Billy, D. Randall Blythe, Rex Brown, Ron ‘Bumblefoot’ Thal, Phil Demmel, David Ellefson, Alissa White-Gluz, Matthew K. Heafy, Gary Holt, Jamey Jasta, Chris Jericho, Andreas Kisser, Misha Mansoor, Mark Osegueda, Tim ‘Ripper’ Owens, Doug Pinnick, Mike Portnoy, Troy Sanders, Cristina Scabbia, Alex Skolnick, Steve ‘Zetro’ Souza és Ben Weinman.

»METAL ALLEGIANCE« előrendelése: http://nblast.de/MetalAllegianceNB

Vadonatúj trailer: https://www.youtube.com/watch?v=dMgHSwqDDGk

“Mindig is öröm volt számomra megbecsült zenészekkel és testvérekkel zenélni, a projektbe való hozzájárulásom pedig ezt bizonyítja is. Üdv minden heavy metálosnak világszerte!“, mondta Philip H. Anselmo.

Mike Portnoy hozzátette: “Nem is lehetnék izgatottabb vagy büszkébb a METAL ALLEGIANCE albumra… ez minden, amire csak vágytam, 100x felszorozva!“ 

Az albumot robbanással kezdő ‘Gift Of Pain’ című számtól a záró ‘Pledge Of Allegiance’ utolsó hangjegyéig teljesen világos, hogy a kollektíva valami egészen egyedit alkotott. Az egyes számok változatossága minden egyes darabban kiütközik. A »METAL ALLEGIANCE« alap CD-s kiadásán kilenc eredeti track lesz hallható. A Digipak verzión hallható lesz egy all-star tiszteletszám Ronnie James Dio felé klasszikus ‘We Rock’ számának feldolgozása formájában, valamint egy 45 perces színfalak mögött dokumentumfilm az album készítéséről. Elérhető lesz a tíz dalt tartalmazó dupla bakelit kiadás is.

D. Randall Blythe hozzátette: “Amikor a LAMB OF GOD felkérte Alex Skolnicket egy vendégszólóra az »Ashes Of The Wake«-en, nagy szám volt számunkra hogy a műfajunk egyik legendája játszik a lemezünkön. Legnagyobb meglepetésemre évekkel később viszonozta a felkérést, most pedig még nagyobb élmény számomra, hogy kortársként kérnek fel egy ennyi metálcsillagot felvonultató projekten való szereplésre. Megtisztelve érzem magam – a ‘Gift Of Pain’ nagyot szakít! Játsszátok HANGOSAN!“

»METAL ALLEGIANCE« tracklist:

  1. Gift Of Pain

(ének: D. Randall Blythe; szóló és ritmusgitár: Alex Skolnick; basszus: David Ellefson; dob: Mike Portnoy; további szólógitár: Gary Holt)

  1. Let Darkness Fall

(ének: Troy Sanders; szóló, ritmus és akusztikus gitár: Alex Skolnick; basszus: David Ellefson; dob és ütős hangszerek: Mike Portnoy; további basszus: Mark Menghi & Rex Brown; további sikoly: D. Randall Blythe)

  1. Can’t Kill The Devil

(ének: Chuck Billy; szóló és ritmusgitár: Alex Skolnick; basszus: David Ellefson; dob: Mike Portnoy; további szólógitár: Phil Demmel & Andreas Kisser)

  1. Dying Song

(ének: Philip H. Anselmo; szóló és ritmusgitár: Alex Skolnick; basszus: Mark Menghi; dob: Mike Portnoy)

  1. Scars

(ének: Mark Osegueda & Cristina Scabbia; szóló és ritmusgitár: Alex Skolnick; basszus: David Ellefson; dob: Mike Portnoy)

  1. Destination: Nowhere

(ének: Matthew K. Heafy; lead & szóló és ritmusgitár: Alex Skolnick; basszus: David Ellefson; dob: Mike Portnoy; további szólógitár: Matthew K. Heafy)

  1. Wait Until Tomorrow

(ének: Doug Pinnick & Jamey Jasta; szóló és ritmusgitár: Alex Skolnick; basszus: David Ellefson; dob, ütős hangszerek és további vokál: Mike Portnoy)

  1. Triangulum
  2. Creation
  3. Evolution

III. Destruction

(szóló és ritmusgitár: Alex Skolnick; basszus: David Ellefson; dob: Mike Portnoy; további szólógitár: Misha MansoorBen WeinmanCharlie BenantePhil DemmelMatthew K. Heafy

Ron ‘Bumblefoot’ Thal)

  1. Pledge Of Allegiance

(ének: Mark Osegueda; szóló és ritmusgitár: Alex Skolnick; basszus: David Ellefson; dob: Mike Portnoy; további szólógitár: Charlie BenanteGary Holt & Andreas Kisser)

  1. We Rock (csak a deluxe változatban)

(ének: Mark Osegueda, Chris Jericho, Tim ‘Ripper’ Owens, Alissa White-Gluz, Chuck Billy &

Steve ‘Zetro’ Souza; szóló és ritmusgitár: Alex Skolnick; basszus: David Ellefson; dob: Mike Portnoy; további szólógitár: Andreas Kisser, Phil Demmel & Gary Holt)

Az eredetileg 2011-es ötletből fogant METAL ALLEGIANCE a hard rock és heavy metál legelismertebb zenészeit hívta össze kollektívaként egy ideál zászlaja alatt: a zene és az előadás szeretete. 2015-ben ez az ideál még mindig tartja magát, és a METAL ALLEGIANCE abszolút alapjává vált, megtoldva a közelgő debütáló albummal. Míg a felállás változhat, addig a szenvedély, energia és érzelem ugyanaz marad. A METAL ALLEGIANCE több egy egyszerű lemeznél vagy koncertnél; ez egy élmény, egy életstílus.

METAL ALLEGIANCE élő koncertjeinek korábbi fellépői: Philip Anselmo/Rex Brown (PANTERA), Joey Belladonna/Frank Bello/Charlie Benante/Scott Ian (ANTHRAX), David Ellefson(MEGADETH), Gary Holt/Kerry King/Dave Lombardo (SLAYER), Chuck Billy/Alex Skolnick (TESTAMENT),Troy Sanders (MASTODON), Mike Portnoy (THE WINERY DOGS) és Andreas Kisser (SEPULTURA), csak hogy párat említsünk. Ezek a felejthetetlen események olyan meglepetés-fellépőket is hoztak, mint  Geezer Butler (BLACK SABBATH), Phil Campbell/Mikkey Dee (MOTÖRHEAD), Steve Vai és Billy Sheehan (THE WINERY DOGS).

www.metalallegiance.com I facebook.com/metalallegiancetour I www.nuclearblast.de/metalallegiance

Kapcsolódó cikkek

KME videók: Lamb of God, Cretus, Metal Allegiance, W.A.S.P., Månegarm, Feral, Sing Sing, Enforcer, Textures

KMZ

KME videók: Metal Allegiance, Children of Bodom, Twitching Tongues

KMZ

A Metal Allegiance bemutatja a ‘Dying Song’ videoklipjét – közreműködik Phil Anselmo

KMZ

A Metal Allegiance kiadja a ‘Can’t Kill The Devil’ dalszöveges videóját!

KMZ

A Metal Allegiance leszerződött a Nuclear Blast Entertainment kiadóval; debütáló album ősszel!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek