Hírek

A Metal Allegiance leszerződött a Nuclear Blast Entertainment kiadóval; debütáló album ősszel!

MOTÖRHEAD tengeri Motörboat és Shiprocked fesztiváljain, valamint a NAMM előtt adott fergeteges anaheimi koncertjük után a METAL ALLEGIANCE aláírta legelső lemezszerződését a Nuclear Blast Entertainment kiadóval. A globális szerződés a népszerű zenei kollektíva egyesüléséből jött, akik tavaly télen álltak össze saját lemezük megírására. A METAL ALLEGIANCE fő partnere, Mark Menghi által életre hívott eredeti anyag David Ellefson (MEGADETH)Mike Portnoy (THE WINERY DOGS) és Alex Skolnick (TESTAMENT) kreatív agyszüleménye Menghi társaságában. A négy író ezután széleskörű kapcsolataikba nyúlva változatos felállást hozott össze, melyben mindenki rátette saját stílusának pecsétjét a kilenc eredeti számra. További infók a zenészekről illetve az egyes dalok előadóiról a közeljövőben várhatóak. A METAL ALLEGIANCE debütáló albuma őszre esedékes.

A Nuclear Blast Entertainment elnöke, Monte Conner saját kiadóját ajánlotta fel a METAL ALLEGIANCE otthonának több találkozó után. A demók hallatán és az előadók listáját látva úgy érezte, ez egy olyan dolog, melynek részese akar lenni.

“Hihetetlenül szerencsés vagyok, hogy olyan legendás zenészekkel és személyes hőseimmel dolgozhatok együtt, mint David Ellefson, Alex Skolnick és Mike Portnoy, valamint a METAL ALLEGIANCE alapító Mark Menghi. Ezek a srácok egy lenyűgöző és változatos, 100% színtiszta metál lemezt írtak, és olyan gyilkos vendégzenészeket hívtak össze, akik epikus, ütős zenét raknak össze – az album szólói önmagukban is robbannak!”, mondta Monte Conner, a Nuclear Blast Entertainment kiadó elnöke. “A legjobb rész talán az, hogy míg a múltban is voltak hasonló projektek stúdió-kollektívákként, addig a METAL ALLEGIANCE turné entitásként kezdte, majd fokozatosan váltak albumot kiadó stúdióbandává. Nagyon hálás vagyok, hogy a srácok a Nuclear Blast csapatot választották a metál tömegek eléréséhez.”

Az eredetileg 2011-es ötletből fogant METAL ALLEGIANCE a hard rock és heavy metál legelismertebb zenészeit hívta össze kollektívaként egy ideál zászlaja alatt: a zene és az előadás szeretete. 2015-ben ez az ideál még mindig igaz, és a METAL ALLEGIANCE abszolút alapjává vált, megtoldva a közelgő debütáló albummal. Míg a felállás változhat, addig a szenvedély, energia és érzelem ugyanaz marad. A METAL ALLEGIANCE több egy egyszerű lemeznél vagy koncertnél; ez egy élmény, egy életstílus.

METAL ALLEGIANCE élő koncertjeinek korábbi fellépői: Philip Anselmo/Rex Brown(PANTERA), Joey Belladonna/Frank Bello/Charlie Benante/Scott Ian (ANTHRAX), David Ellefson(MEGADETH), Gary Holt/Kerry King/Dave Lombardo (SLAYER), Chuck Billy/Alex Skolnick (TESTAMENT),Troy Sanders (MASTODON), Mike Portnoy (THE WINERY DOGS) és Andreas Kisser (SEPULTURA), csak hogy párat említsünk. Ezek a felejthetetlen események olyan meglepetés-fellépőket is hoztak, mint Geezer Butler (BLACK SABBATH), Phil Campbell/Mickey Dee (MOTÖRHEAD), Steve Vai és Billy Sheehan (THE WINERY DOGS).

www.metalallegiance.com | facebook.com/metalallegiancetour | instagram.com/metalallegiance

Kapcsolódó cikkek

KME videók: Lamb of God, Cretus, Metal Allegiance, W.A.S.P., Månegarm, Feral, Sing Sing, Enforcer, Textures

KMZ

KME videók: Metal Allegiance, Children of Bodom, Twitching Tongues

KMZ

A Metal Allegiance bemutatja a ‘Dying Song’ videoklipjét – közreműködik Phil Anselmo

KMZ

A Metal Allegiance kiadja a ‘Can’t Kill The Devil’ dalszöveges videóját!

KMZ

A Metal Allegiance debütáló albuma szeptember 18-án jelenik meg!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek