Hírek

A motoros életérzés bűvöletében – Dupla dalpremier az Imperiumtól: Országút az Égre / Highway to Heaven

IMPERIUM_cover230324

Egy újabb dalt mutatott be a hamarosan megjelenő debütáló nagylemezéről a Matláry Miklós billentyűs / zeneszerző vezette Imperium. A még 2018-ban indult – a Nevergreen és az Ámok zenekarokban már együtt játszott muzsikusokból alakult – formáció Országút az Égre című friss szerzeménye egy vérbeli motoros himnusz, egyben tiszteletadás az amerikai Orange County Choppers felé.

Imperium: Országút az Égre (hivatalos szöveges videó / official lyric video):
www.youtube.com/watch?v=50LfaQF_LdM

Matláry Miklós a dal megszületéséről, és a klipről:
“Az új dal egy tipikus motoros himnusz, kicsit a Judas Priest felé imázzsal. Mindannyian nagy motoros rajongók vagyunk, imádjuk a choppereket, és néztük anno az Orange County Choppers műsort Paul Teutul seniorral. Ennek a sorozatnak az egyik részében jelent meg a Dragon Bike, egy custom chopper, ami egy kínai rendelés volt, és a rendelő kívánsága szerint a chopper egy sárkányt formáz meg. Rögtön szembetűnő volt a hasonlóság a Dragon Bike chopper és a Judas Priest ‘Painkiller’ albumának borítóján lévő motor között. Az igazi motor, a Dragon Bike megtetszett nekünk, beleláttuk a motoros élet misztikáját, és ez ihletett meg minket erre a dalra mind zeneileg, mind szövegileg. Engedélyt kértünk az Orange County Choppers cégtől, és Jim Kerr, az OCC műhelyvezetője meg is adta ezt, mivel nagy rock/metal rajongók mindannyian. Mikor meglátta a Dragon Bike-ról készült grafikát, csak annyit írt vissza, hogy ‘awesome’!  Mivel az OCC amerika cég, magától értetődött, hogy angolul is felvesszük a dalt, nem csak magyarul. Az angol változattal – aminek szövegét Dr. Jekyll írta – az Orange County Choppers munkája előtt tisztelgünk.”

Imperium  – Highway to Heaven (official lyric video):
www.youtube.com/watch?v=b9Af5N98FCo

A dalban vendégként Marcell Roncsák (Kurta Kocsma, Sin Seekas, Mind Sold Out) ritmusgitározott, a gitárszólót Szasa Friss (Pero Defformero) játszotta. A szöveges videókat Baráth Attila grafikus készítette.

A tervek szerint nemsokára megjelenik az Imperium bemutatkozó nagylemeze, melyen további számos vendégzenész játéka is hallható majd.

Imperium:
Dr. Jekyll – ének
Matláry Miklós – billentyűs hangszerek
Ispán András – basszusgitár
Vladimir Ruszity – szólógitár
Marko Dulic – dobok

Imperium az online felületeken: https://songwhip.com/imperium2

Imperium FB-oldal: www.facebook.com/imperium.hu

Kapcsolódó cikkek

Imperium – új verzióban A szerelem árnyéka daluk

KMZ

A szerelem árnyéka – Új Imperium dal (és videoklip) a ‘Make Love, Not War’ jegyében

KMZ

Imperium – új dal

KMZ

Imperium – Új Matláry Miklós (Nevergreen) projekt a láthatáron, meghallgatható az első dal

KMZ

KME videók: Imperium, Der Weg Einer Freiheit, Green Death, Fear Factory, Universal Mind Project, Abnormality, NilExistence, Whispered, Scorpion Child

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek