Hírek

A Nahturnar kitűzte epikus albumának kiadási dátumát

Az Altare Productions büszkén jelenti be az osztrák Nahtrunar Symbolismus című debütáló albumát, melynek nemzetközi kiadási dátuma június 22. Az Altare látókörébe került egyik legtehetségesebb black metál bandaként a Nahtrunar kitűnő BM hangzást hoz, mely egyszerre klasszikus és egyedi, hagyományos, de korlátok nélküli. A komor, különlegesen felkavaró akusztikus intermezzók kitűnően vegyülnek a jéghideg és túlvilági ’90-es évekbeli black metállal; a Nahtrunar portálokat nyit a képzelet számára a Symbolismus teljes hosszán, lehetővé téve hallgatóinak ezen túlvilági tájak vad és szabad felfedezését.

Symbolismus koncepciója találóan az új évek fordulóinak éjjelei, a “Rauhnachte”-k körül forog, mely része az ősi európai hagyományoknak és tradícióknak. Ezek az éjjelek különleges időszakoknak számítanak az évek között, nem hasonlítva a „hétköznapokhoz”. Mítoszok és babonák sűrű hálói szövik át ezen napokat és éjszakákat: a túlvilág kapui ilyenkor állítólag sarkig tárulnak, mindenféle szellem felébred, a régi istenek pedig szabadon sétálnak a halandók között. Az álomvilág mezsgyéje elfolyik. Ezen éjjelek alatt az álmok és víziók jövendőmondó erővel bírnak; mély hódolat szövi át minden mozdulatunkat, míg a föld a leghosszabb éjjelekbe burkolózik.

Nahtrunar Symbolismus-ának kreatív anyaga és koncepciójának alapja 2014/15 telén született, főleg a Rauhnächte és a téli napforduló alatt, részben Ausztriában, részben pedig a téli Lengyelország, Románia és Bulgária földjein átutazva. A Nahtrunar nem minden szövege kötődik szigorúan a Rauhnächte-hez, de ez a gonosz, vad és mágikus időszak mégis átszövi a húst, a vért és a lelket, és a lemez minden hangjegyét és szavát. Az érintett témák az átalakulás, látomások, áldozat, transzcendens, mitológia: földünk mélyen spirituális élményei és minden titok, melyet hordoz. A tapasztalat – empirikus tudás – az album által leírt világnézet egyik kulcsszava. Ez nem áll szemben a racionális világnézettel, sokkal inkább megtölti azon üres helyeket, ahol a szavak nem elegek, az értelem pedig idegen.

Az Altare Productions megjelentet egy CD verziót 500 példányszámra limitálva, valamint elérhető lesz egy speciális digipack kiadás is pár extrával, 50 példányszámra korlátozva.

Nahtrunar: Symbolismus számlista
1. Auf Totenritt durch Innernächte
2. (I)
3. Wir Leichenvögel
4. (II)
5. Gestaltenwandler
6. (III)
7. Symbolismus
8. (VI)
9. Nauthiz Notfeuer
10. Wo der Nachthimmel sich aufspreiz

További infó: www.nahtrunar.bandcamp.com

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek