Hírek

A Native Construct bemutatja új számát a Metal Sucks oldalon!

A NATIVE CONSTRUCT április 17-én adja ki debütáló Quiet World albumát a Metal Blade Records gondozásában. Eddig a banda bemutatott egy videót a „The Spark of the Archon” számhoz  melyen hihetetlenül részletes gitár és basszus részek hallhatóak; a videót megtekinthetitek ITT. Az első single „Mute” címen és az album előrendelése itt lehetséges: metalblade.com/nativeconstruct.

A mai nappal a NATIVE CONSTRUCT bemutatja új single-jét, exkluzívan a Metal Sucks-on. A „Come Hell or High Water” című szám meghallgatható ITT.

Ez egy cseles, kicsavart kis dallam. Eléggé elszálltunk vele; jó móka volt megírni. Pár érdekes stúdiótechnikát használtunk fel hozzá, kísérleteztünk excentrikus karakter hangokkal, ráadásul rávettük az énekesünket, Robot, hogy porolja le a csellóját. Remélem legalább annyira fogjátok élvezni, mint mi,” mondta a gitáros/dalszerző Myles Yang.

Myles Yang szenvedélye az újításra, társítva kiterjedt akadémiai dalszerzői tudásával a NATIVE CONSTRUCT zenekart egy igazán egyedi és feltörekvő metál együttessé teszi. Yang, karöltve Max Harchik basszusgitárossal és Robert Edens énekessel 2011 és 2013 között fejezte be debütáló „Quiet World” albumának munkálatait. 2014-re a banda zenéje eljutott Brian Slagel füléhez is a Metal Blade Records-höz, ami szerződéshez és végül a debütáló album nemzetközi kiadásához vezetett.

A „Quiet World” nagyrészt önállóan gyártott és írt projekt volt 2011 és 2013 között a banda tagjainak a Berklee College of Music-ban folytatott tanulmányai mellett. Ami egyszerű jammelésnek indult végül teljes körű zenei vállalkozássá nőtte ki magát. Minden számfelvétel és programozás a banda otthoni, bostoni stúdiójában történt az ének kivételével, mely Jamie King közreműködésével történt a The Basement Studios helyszínen Winston-Salemben. Az album keverése Rich Mouser munkája a The Mouse House Studio-ban Los Angeles-ben, a mastering pedig Jamie King (Between the Buried and Me, The Contortionist) keze munkája.

Egy rövid részlet a „Quiet World„-ből már elég hogy lássuk: itt koncepció van a háttérben. De a legjobb hagyni, hogy a banda saját szavaival írja le az albumot: „A „Quiet World” egy srácról szól, aki szeret egy lányt. A srác kicsit fura és különc alak – egy számkivetett. Néma is, és egy kicsit instabil, mint kiderül. A lány nem viszonozza érzéseit, de a srác nem bírja rávenni magát, hogy elengedje. Míg a viszonzatlan szenvedélye megszállottsággá és végül megvetéssé válik, az elméje egyre mélyebbre és mélyebbre süllyed. Meggyőzi magát arról, hogy állapota és abnormalitása miatt nem lehet őt szeretni. Ezért elhatározza, hogy kreál magának egy olyan új, fantasztikus világot, ahol ő az ura mindennek – ahol nincsenek kiközösítettek vagy számkivetettek. Egy helyet, ahol mindenkit olyan emberek vesznek körül mint ők maguk: egy sokkal csendesebb világot.”

Ami igazán lenyűgöző a NATIVE CONSTRUCT-tal kapcsolatban az nem feltétlenül a debütáló albumuk koncepciójának megléte, hanem az, hogy a lemez írása, gyártása és felvételei tanulmányaik mellett történt, diákpénzből. Ez a „self produced” kifejezés megtestesülése. És amit a NATIVE CONSTRUCT akar, az az, hogy a rajongók tudják, hogy „az album zeneszerzői folyamata messzemenően aprólékos volt elejétől a végéig. Minden hangjegy, minden szöveg, minden csavar a legnagyobb gonddal került a helyére. Így képesek voltunk gazdag, sokszor mögöttes értelmet hordozó rétegeket vinni a zenébe és a szövegbe. Nagyon izgatottan várjuk, hogy meghalljátok munkánk gyümölcsét!

https://www.facebook.com/NativeConstruct
https://twitter.com/NConstructBand

Kapcsolódó cikkek

KME videók: The Moth Gatherer, Orpheus Omega, Native Construct, Dream Of Insomnia

KMZ

Native Construct – Debütáló album áprilisban

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek