Hírek

A Next To None bejelenti debütáló albuma kiadását, a borítót és a számlistát!

A tinédzser tehetségek alkotta Next To None nevű progresszív banda bejelenti leszerződését az InsideOut kiadóhoz, valamint „A Light in the Dark” című debütáló albumuk közelgő kiadását 2015 nyarára. Az album megjelenését megelőzően a banda kiadóbeli angol Haken társa előtt fog játszani a banda április/májusi amerikai turnéján.

A Pennsylvania-ból származó Next To None tagjai között tudhatja Max Portnoy dobost, Ryland Holland gitárost, Kris Rank basszusgitárost, és Thomas Cuce billentyűs-énekest. A banda több éve fejleszti tudását: felvettek és saját maguk kiadtak egy EP-t, több élő koncertet adtak, köztük a Progressive Nation At Sea 2014 hajóúton. Később ugyanabban az évben a banda stúdióba vonult debütáló albumuk felvételeihez. Fiatal (15 és 16 éves) koruk ellenére önálló albummal rukkoltak elő, amire ők és Mike Portnoy (Transatlantic, Flying Colors, ex-Dream Theater) producer kifejezetten büszkék. Az „A Light in the Dark” vendégszereplői között hallhatjuk Bumblefoot (Guns N Roses) és a prog legenda Neal Morse zenészeket is.

Max Portnoy dobos szerint „Nagy izgalommal tölt el minket az InsideOuttal való szerződés… a világ legnagyobb prog bandáinak otthona! Megtiszteltetés, hogy a család tagjai lehetünk.

Mike Portnoy producer mondta: „A Next To None album gyártása számomra egy időutazással ért fel. Eszembe juttatta a legelső Dream Theater albumom felvételeit 1988-ból. Ezek a srácok nagyon tehetségesek és sokkal érettebbek a koruknál. Ez egyértelművé válik játékukon, a dalszerzési és kreatív képességeik viszont egyenesen lenyűgöztek. Az album hat száma fonódik össze, hogy együtt egy koncepciót alkossanak… egy csapat 15-16 éves sráctól ilyen mesteri fogásokat látni egyszerűen hihetetlen. Olyan dolgokat csinálnak zeneileg és tematikailag tinédzserként amikbe én bele sem szagoltam a 20-as éveim közepéig!

Itt le kell szögeznem, hogy ŐK írták az összes dalt és ők játszanak a hangszereken az albumon. Nem akarom, hogy az emberek azt higgyék, hogy producerként bármiben is befolyásoltam volna ezeket a területeket… ez mind ŐK maguk! A fő szerepem az volt, hogy segítsek nekik a stúdió felfedezésében, és hogy megmutassam nekik az alapvető dolgokat. Nem is lehetnék büszkébb az albumra, és szerintem a Next To None jelképezi a progresszív metál következő generációját.”

„A Light in the Dark” számlista:

1. The Edge Of Sanity
2. You Are Not Me
3. Runaway
4. A Lonely Walk
5. Control
6. Lost
7. Social Anxiety
8. Legacy
9. Blood On My Hands

Next To None online:
http://www.nexttonone.net
http://www.facebook.com/NextToNoneband

Kapcsolódó cikkek

Next To None – Blood On My Hands (Lyric Video)

KMZ

A Next To None ‘You Are Not Me’ száma meghallgatható online

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek