Hírek

A Nigromantia befejezi és Nygmalion néven alakul újjá – itt az első dal a május 15-én megjelenő ‘Deluminate’ lemezről

Új formában tér vissza 8 év után a melodikus Death Metal négyesfogat!

Új név – NYGMALION

Ahogy minél jobban belemerültünk az anyag írásába az új felállással, Dáviddal a fedélzeten, úgy éreztük, hogy az új lemez sem zeneileg, sem hangzásában, sem mondanivalójában nem fér bele a Nigromantia addigi világába. Ezért hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy befejezzük a Nigromantia történetét és teljesen megújulva Nygmalion-ként folytatjuk tovább. Hálásak vagyunk a Nigromantia néven eltöltött évekért és köszönettel tartozunk mindenkinek, aki eddig támogatta a zenekart.

Új lemez – ‘DELUMINATE’

A lemez önmagunk pillanatnyi kivetüléseit mutatja be, mind szövegileg, mind zeneileg egyaránt – egy 12 számos utazáson keresztül.

Szövegvilág tekintetében egy meglehetősen személyes hangvételű anyag lett. Olyan témákat boncolgatva, melyek személyes tapasztalatokból, élményekből merítenek. Önmagunk és környezetünk, egészség, fiatalság, bénító gyűlölet, idő múlása, belső és külső változások és hasonló mélységű témakörök.

Zeneileg megpróbáltuk magunkat nem keretek közé szorítani, így egy elég sokszínű anyag született, viszont mindenképpen egy dallamos, dalközpontú és változatos metal anyagot akartunk elkészíteni. A végeredmény hol modernebb, hol old-school jellegű, a sodró dalok mellett feltűnnek lassabb témák, néhol pedig előkerülnek nyugodtabb akusztikus zenei motívumok is. Ezenfelül két instrumentális tétel is felkerült az anyagra, amit mindig is szerettünk volna megvalósítani.

A ‘DELUMINATE‘ május 15-én jelenik meg a legnépszerűbb digitális platformokon (Spotify, iTunes, Bandcamp, Amazon, Google Play, stb.).

Bemutatkozás:
A NYGMALION egy újonnan induló metal együttes, ezt megelőzően 10 éven keresztül Nigromantia néven működtünk, mellyel számos demót és egy osztrák kiadó által kiadott nagylemezt (‘Inherited Burden’ /2012/ https://nigromantia.bandcamp.com/) is sikerült megjelentetnünk.

Jó pár európai országban adott számos koncertet és fesztivált magunk mögött tudva indítjuk most útjára új néven megreformált zenekarunkat, a NYGMALION-t.

A zenekar felállása:
Gaál Krisztián – Ének, Basszusgitár
Egri-Kiss Dávid – Gitár
Gazdag Gergő – Dob
Kiss Péter – Gitár

https://www.facebook.com/Nygmalion
https://www.instagram.com/nygmalionband/

Kapcsolódó cikkek

XIII. Full of Anger Underground Metal Fesztivál – még rengeteg sikeres FOA-t kívánunk

KMZ

Choose Your Destiny – Koncertbeszámoló

Steve

XII. Full Of Anger Underground Metal Fesztivál – underground mindörökké

Gyrsee

The Eastern Carnage Party: Angerseed / Heartkiller / Nygmalion – ízig-vérig underground buli

KMZ

Mhorai / Nygmalion / Nest of Plagues – állati király volt

KMZ

Nygmalion turné 2021 – Wave IV.

KMZ

Nygmalion interjú

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek