Hírek

A Nuclear War Now! kitűzte a Procreation gyűjteményének megjelenési dátumát

A Procreation morbid létezése 1989 és 1993 között tartott, és bár többször is megfogyatkoztak sorai, kemény magja stabilan tartotta magát a vancouveri szcénában a Blasphemy, Tumult, Armoros, Nuclear Assault, Anvil és Forced Entry bandák társaságában.

Bár a Procreation nem létezett elég hosszan, hogy élő rituáléikban megszólaltatott primitív death metáljuknak teljes albumot szentségtelenítsenek, mégis hagytak az utókornak két profi módon rögzített demót, melyek ugyanabban a Fiasco Brothers nevű stúdióban készültek, ahol a Blasphemy is tombolt annak idején. Ez a két anyag, az 1990-es Rebirth into Evil és az 1991-es Coming of Hate megmutatja, hogy ennek az időszaknak a vancouveri metál szcénája minden volt, csak nem egysíkú. A Witches Hammer speed metál támadásával és a Blasphemy bestiális black metáljával szemben a Procreation demóit legjobban úgy lehetne leírni, mint a technikaiságot szándékosan mellőző középtempós death metál. Minden számuk kettő és négy perc között mozog, mellőzve az indokolatlan gitárszólókat – a Procreation figyelmen kívül hagyta azt a sok más banda által vallott nézetet, hogy a death metálba minél nagyobb összetettséget kell sűríteni. Ehelyett inkább a stabil ritmusok és riffek egyszerű és egyenes megszólaltatására törekedtek, melyek úgy bizonyítják létjogosultságukat, hogy közben apró darabokra szedik hallgatójukat.

A nemzetközileg október 1-jén a Nuclear War Now! Productions által megjelenő Incantations of Demonic Lust for Corpses of the Fallen CD-s verziója a Procreation két demóját tartalmazza azok teljes hosszában. A második kiadáshoz az audiót James Plotkin remasterelte a hangminőség javítása érdekében, sikeresen tartva meg mégis az eredeti felvételek nyers integritását. A kiadvány újra Wes Gauley démoni borítóját viseli, mely illő vizuális kiegészítés a Vancouvert korábban kísértő megszállott hangzáshoz.

Procreation: Incantations of Demonic Lust for Corpses of the Fallen számlista
1. Intro
2. Morbid Reality
3. Caking Blood
4. Afterlife
5. Darkest Force
6. Tomb of Assyria
7. Darkest Force
8. Rebirth into Evil
9. The Coming of Hate
10. Tomb of Assyria

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek