Hírek

A Promethee leszerződött a Lifeforce Records kiadóhoz

Büszkén jelentjük be a svájci PROMETHEE nevű progresszív metál / hardcore banda leszerződését a Lifeforce Records kiadóhoz!

A Promethee a szerződésről: „Nagyon örülünk és büszkék is vagyunk, hogy elértük azt a pontot bandánk történetében, hogy több emberrel oszthatjuk meg a zenénket, mint valaha. A legnagyobb és egyben a legizgalmasabb eredményünk ez, amit eddig bandaként elértünk. Nagyon büszkék vagyunk, hogy a Lifeforce kiadóhoz kerültünk, akik minden kétséget kizáróan a legjobb európai lemezkiadók között vannak, és hogy velük a nagy hardcore bandáik hagyatékának részesei lehetünk. Szeretnénk megköszönni minden támogatónknak, hogy a segítségükkel elérhettük ezt a pontot. Köszönjük!”

“Örömmel látom a Promethee bandát a Lifeforce Records nevei között! Sokszor egy banda vagy nagyszerű zenészekből áll, vagy jól értenek az üzleti dolgokhoz. Nem tudom, hogy a Promethee svájci mivoltának tudható-e be, de esetükben a kettő egyszerre valósul meg: zenészi tehetség egy jó adagnyi professzionalizmussal megtoldva. Figyeljétek őket, nagy dolgokra hivatottak!” 
mondta a Lifeforce Records tulajdonosa, Stefan Lüdicke

A 2008-ban Genfben alakult PROMETHEE hamar a figyelem középpontjába került, és egyre növekvő közönség előtt játszott Svájcban és Franciaországban. Első, saját névre keresztelt EP-jük 2010 márciusában jelent meg, amivel a PROMETHEE rögtön az európai metál színtér megkerülhetetlen új bandái közé került, frissességet hozva a műfajba mind zeneileg, mind technikailag is.

Az európai, kanadai és kubai koncerteken és fesztiválokon való fellépéseik után a banda 2011 végén stúdióba vonult debütáló albumuk felvételeire, mely 2012 októberében került a polcokra. A „Nothing Happens. Nobody Comes, Nobody Goes.” mindenképpen nagy lépés volt a banda számára. A neves sajtóorgánumok (Kerrang!, Metal Hammer, Legacy Magazine) és egyben a nagyközönség dicséretét is élvezve az album 2012 európai kiadványainak létfontosságú részéve vált.

A PROMETHEE imidzsét több videoklip, oktató videó és egyéb anyag kiadásával építette, melyeket világszerte több százezer rajongó látott. Több mint tíz országban adott koncertek százaival a banda egyre nagyobb ismeretségre tett szert, és egyre nagyobb lendületet vett.

2014-ben a PROMETHEE kiadta „Dark Souls” nevű EP-jét, rajta két számmal a banda közelgő nagylemezéről és egy dalszöveges videóval. A banda a számokat európai turnéira is elvitte magával, kóstolót adva közelgő kompozícióikba.

Több évnyi tapasztalattal a hátuk mögött és több tízezer rajongóval a világ körül a PROMETHEE újra reflektorfénybe került 2015-ös „Unrest” című második albumával, mely a banda művészi és professzionális jövőjének kulcsfontosságú része lesz. A nagylemez szeptemberben kerül nemzetközi kiadásra a LIFEFORCE Records gondozásában. Tartsd nyitva a szemeidet, a PROMETHEE lehet, hogy legközelebb a te városodban támad!

https://www.facebook.com/prometheemusic

Kapcsolódó cikkek

KME videók: Votum, Degradead, Regarde Les Hommes Tomber, Khadaver, Promethee, Children Of Bodom, Omnium Gatherum

KMZ

KME videók: Cretus, Promethee, Negură Bunget, W.A.S.P., Lucifer’s Child, The Wedding At The Slaughterhouse, Verilun, Gyze, Skyforger

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek