Hírek

A Redemption befejezte új albumát és leszerződött a Metal Blade Records kiadóhoz!

A progmetálos REDEMPTION befejezte vadonatúj albumuk felvételeit, és lemezszerződést kötött a Metal Blade Records kiadóval! A bandát Nick van Dyk (gitár, billentyűk) vezeti, a tagok között pedig ott van a legendás progresszív énekes, Ray Alder (Fates Warning, Engine), Sean Andrews basszusgitáros és Chris Quirarte dobos, valamint Bernie Versailles gitáros, aki jelenleg egészségügyi okok miatt nincs a bandával.

Nick van Dyk így kommentálta a lemezszerződést: „Hihetetlenül izgatottak vagyunk, hogy csatlakozhatunk a Metal Blade családhoz. Brian és csapata már évek óta barátaink, sokuk pedig a banda első napjaitól kezdve támogattak minket, a kiadó behatása a súlyos zenére pedig vitathatatlan. Olyan barátokkal dolgozunk most, akik szenvedélyesek a zenével kapcsolatban, és akik világszínvonalon csinálják a dolgukat – a Redemption nagyon izgatott a közelgő együttműködés miatt!

Az új lemezzel a REDEMPTION egy, a szokásosnál hosszabb szünetről tér vissza – van Dyk kifejtette: „A banda történetének leghosszabb szünete telt el a két album között, aminek több oka is van. Most viszont izgatottan térünk vissza azzal az anyaggal, amit őszintén nevezhetek eddigi karrierünk csúcspontjának. Éppen az utolsó simításokat végezzük rajta. A dalok színtiszta Redemption stílusban íródtak, kombinálva az energiát, sietséget, dallamokat és a minden munkánkra jellemző súlyosságot. A dalszerzést és az előadást viszont magasabb szintre emeltük. A zene a rövid, ütős power/progtól a hosszúra nyúlt epikákig terjed, ideértve a leghosszabb számot, amit valaha felvettünk. Az album keverése jelenleg is folyik, és már alig várjuk, hogy rajongóink is hallhassák!

A REDEMPTION továbbá a Bernie Versailles állapotával kapcsolatos fejleményekről is beszélt: „Ez az első lemez, amit drága barátunk és zenésztársunk, Bernie Versailles nélkül vettünk fel, aki éppen a tavaly októberben elszenvedett verőértágulatából épül fel. Örülünk a folyamatos gyógyulásának, felépüléséhez azonban még sok idő szükséges. Több beszélgetés után Bernie-vel, családjával és közeli barátaival együttesen úgy döntöttünk, hogy Bernie felépülése most elsődleges a banda szükségleteivel szemben. Bernie a csapat egyik alapító tagja, a helyét pedig fenntartjuk, amíg fel nem épül. Szerencsések vagyunk, hogy egy nagyszerű gitáros ugrott be a helyettesítésére, valamint pár különleges vendég is. Már alig várom, hogy bejelenthessük őket az album véglegesítésével együtt. A gitárjáték az albumon őrületes – és szerintem egy bizonyos banda rajongóinak igazi csemegével szolgálunk majd! Alig várom a nagy bejelentést!

Új zenék, valamint a banda 2011-es „This Mortal Coil” anyagát követő albumának részletei az elkövetkezendő hetekben lesznek bemutatva.

http://www.redemptionweb.com
http://www.twitter.com/redemptionmetal
http://www.facebook.com/redemptionband

Kapcsolódó cikkek

REDEMPTION – The Origins Of Ruin

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek