Hírek

A Rivers Of Nihil befejezte második teljes albumának munkálatait!

Az amerikai RIVERS OF NIHIL banda hivatalosan is befejezte a The Conscious Seed of Light folytatását. A banda az Atrium Audio (atriumaudiopa.com) stúdióba fészkelte be magát Carson Slovak és Grant McFarland producerekkel. Brody Uttley gitáros blogokba gyűjtve adott részletes tájékoztatást a felszerelésről és a folyamatról, melyek megtekinthetőek a heavyblogisheavy.com oldalon. Közvetlen linkek ITT és ITT.

Az új album részleteire a következő hetekben derül fény, nemzetközi kiadása pedig nyár végére várható a Metal Blade Records gondozásában. Még több zene, grafika, turnédátumok és egyéb infók hamarosan.

A RIVERS OF NIHIL The Conscious Seed of Light címet viselő debütáló albumának felvételei 2013 márciusában zajlottak a floridai Mana Recording Studios helyszíneken a híres Erik Rutan metálzenész/producerrel. Míg a The Conscious Seed of Light hagyományos értelemben véve nem feltétlenül egy koncepció köré épült album, a RIVERS OF NIHIL projektjét azzal az ötlettel kezdte, hogy négy külön albumot adnak ki, melyek együttesen egy téma köré csoportosulnak: mindegyik az év egy adott évszakát ábrázolva. Adam Biggs basszusgitáros így fejtette ki: „A The Conscious Seed of Light a tavaszt képviseli, és az új kezdet, növekedés és egy emberek utáni Föld természeti világához való kapcsolódás témái köré épül. Más koncepciós lemezekkel ellentétben mi viszont mindegyik számnak nagyobb szabadságot adtunk. Ahelyett, hogy a dalok egymásra épülnének egy adott történet elmeséléséhez, inkább saját narratívájukkal működnek, csak végső soron szolgálva az album tágabb koncepcióját.” A RIVERS OF NIHIL felállását Brody Uttley gitáros, Jake Dieffenbach énekes és Alan Balamut dobos teszi teljessé.

http://www.facebook.com/riversofnihil
https://twitter.com/riversofnihil

Kapcsolódó cikkek

A Rivers Of Nihil „Monarchy” című albuma teljes egészében meghallgatható online!

KMZ

A Rivers Of Nihil bemutatja a „Sand Baptism” klipjét a Loudwire oldalon!

KMZ

A Rivers Of Nihil bemutatja új albuma címadó dalát a No Clean Singing oldalon!

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil debut ‘Birth of the Omnisavior’ video!

KMZ

Rivers Of Nihil Interjú

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil stream new song on Stereokiller.com!

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil stream new song on NoCleanSinging.com!

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil – The Concious Seed Of Light

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil release new studio video!

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil launch new music and pre-orders for ‘The Conscious Seed of Light’!

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil announce debut full length album ‘The Conscious Seed of Light’!

KMZ

Hot News: Metal Blade Records signs Rivers Of Nihil!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek