Hírek

A Rivers Of Nihil bemutatja a „Sand Baptism” klipjét a Loudwire oldalon!

A RIVERS OF NIHIL három héten belül kiadja Monarchy című második albumát a Metal Blade Records gondozásában. Az album első videója a „Sand Baptism” című számhoz (rendezte David Brodsky – GWAR, Whitechapel, Black Dahila Murder) megtekinthető a Loudwire oldalán ITT.

Brody Uttley szólógitáros az új számról és klipről: „A ‘Sand Baptism’ olyan szám, melyen szándékosan keverjük a hagyományosabb death metál hangzást azokkal az újabb elemekkel, melyeket ezen az új albumon mutatunk be. A szám kiegyensúlyozott, egyszerre hozva érzelmet, brutalitást, technikalitást, és emellett fülbemászó is. Most tényleg dalokat akartunk írni ahelyett, hogy csak riffeket fűzünk egymás után. A „Sand Baptism” remekül mutatja be, hogyan fejlődtünk bandaként dalszerzési kapacitásunkban és egyéni zenészekként is.

A „Perpetual Growth Machine” gitáros bemutató videóját ITT láthatjátok.

A No Clean Singingen meghallgatható a „Monarchy” című szám: LINK.

Most egy újabb szám és az előrendelési csomagok is elérhetőek online. A metalblade.com/riversofnihil oldalon meghallgathatjátok a „Perpetual Growth Machine” című számot, és előrendeléseiteket is leadhatjátok. A banda az album népszerűsítésére ősszel turnéra indul, időpontok hamarosan.

A RIVERS OF NIHIL zenei útja 2009-ben kezdődött, első, „Hierarchy” című EP-jüket Carson Slovakkal vették fel. Hat évvel és több turnéval később a banda visszatért a pennsylvaniai Atrium Audióba Slovakkal, ezt megelőző albumuk, a „The Conscious Seed of Light” pedig 2013-ban készült Erik Rutan producerrel a floridai Mana Studiosban. Az első album kiadása és a Metal Blade Records kiadóhoz való szerződése óta a RIVERS OF NIHIL hamar a globális metál színtéren találta magát az elsöprően pozitív kritikáknak és a Death (DTA Tours), Obituary, Whitechapel, Dying Fetus, és a Black Crown Initiate bandákkal való közös turnézásnak hála.

Az album népszerűsítése alatt a bandához Alan Balamut dobos és Jon Topore gitáros is csatlakozott. Balamut és Topore a meglévő tagok, Brody Uttley gitáros, Adam Biggs basszusgitáros, és Jake Dieffenbach énekes mellé szegődött, hogy együtt megalkossák a modern death metál egyik feltörekvő erejét: a RIVERS OF NIHIL-t.

Debütáló nagylemezük túlszárnyalása nem egyszerű feladat; a Terrorizer Magazine szerint a RIVERS OF NIHIL „valami szégyentelenül modern dolgot tudott alkotni, mégis torz és rosszindulatú death metál hangzást kreálva,” míg a HeavyBlogisHeavy.com szerint az anyag „Minden bizonnyal az év egyik legjobb debütáló albuma.”

A „The Conscious Seed of Light” tavaszával megkezdett évszak-koncepció folytatódik, mivel a „Monarchy” a nyár elnyomó hőségét üdvözli. A történet évmilliókkal a „The Conscious Seed of Light” eseményei után játszódik. Adam Biggs, aki egyben a banda fő szövegírója is, így fejti ki: „A Föld egy hatalmas, kietlen sivataggá vált, ahol több ezer évnyi élettelenség után új lények kezdenek formát ölteni, hogy elkezdjék felvenni a bolygó pásztorainak szerepét. Egy idő után azonban társadalmi osztályok alakulnak egy vallásos, napimádó diktatúrából, és a lények elkezdenek letérni a helyes útról. Csak egy ősi földi erő útmutatásával menekülhetnek meg, a bolygóval együtt.

A RIVERS OF NIHIL rajongói a „Monarchy” albumon utazhatnak újra együtt a bandával, melynek nemzetközi kiadási dátuma 2015. augusztus 21.

https://www.facebook.com/riversofnihil
https://twitter.com/riversofnihil

Kapcsolódó cikkek

A Rivers Of Nihil „Monarchy” című albuma teljes egészében meghallgatható online!

KMZ

A Rivers Of Nihil bemutatja új albuma címadó dalát a No Clean Singing oldalon!

KMZ

A Rivers Of Nihil befejezte második teljes albumának munkálatait!

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil debut ‘Birth of the Omnisavior’ video!

KMZ

Rivers Of Nihil Interjú

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil stream new song on Stereokiller.com!

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil stream new song on NoCleanSinging.com!

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil – The Concious Seed Of Light

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil release new studio video!

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil launch new music and pre-orders for ‘The Conscious Seed of Light’!

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil announce debut full length album ‘The Conscious Seed of Light’!

KMZ

Hot News: Metal Blade Records signs Rivers Of Nihil!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek