Hírek

A Rivers Of Nihil bemutatja új albuma címadó dalát a No Clean Singing oldalon!

A RIVERS OF NIHIL felfedi „Monarchy” című második nagylemezüket. Az album 2015. augusztus 21-től lesz kapható a Metal Blade Records gondozásában. A lemez első klipjét a hétvégén forgatják, rendezője David Brodsky (GWAR, Whitechapel, Battlecross) lesz.

A mai napon a No Clean Singing bemutatja a címadó „Monarchy” dalt. A szám streamjét ITT találod.

Adam Biggs basszusgitáros a dalról és az album koncepciójáról: „Az egész album egy témára épül szövegileg. Egy újfajta intelligens létforma küzdelmeit követi a Föld nevű bolygón, mely mostanra egy hatalmas, óceán nélküli sivatag lett. Ezek a lények, ahogy azt az emberek is tették előttük, egy uralkodó osztályt alkotnak, mely a tömegeket vallásos félelem által uralja. Mire elérünk a címadó dalhoz, ez a „Monarchia” már teljesen áll. Zeneileg a szám ezt az uralkodó elnyomást fejezi ki súlyos, groove-os oldalunk felfedezésével. Ez a dal nagyot karcol, de nem mellékesek benne a blast beatek, ádáz riffek, a szólómunka és a zúzás iránti általános érzetünk.

Az előrendelési csomagok mellett még egy szám elérhető online. A rajongók a metalblade.com/riversofnihil oldalon hallhatják a „Perpetual Growth Machine” számot, és itt foglalhatják le saját példányukat. A banda az új album népszerűsítésére ősszel turnéra indul; részletek hamarosan.

A RIVERS OF NIHIL zenei útja 2009-ben kezdődött, első, „Hierarchy” című EP-jüket Carson Slovakkal vették fel. Hat évvel és több turnéval később a banda visszatért a pennsylvaniai Atrium Audióba Slovakkal, ezt megelőző albumuk, a „The Conscious Seed of Light” pedig 2013-ban készült Erik Rutan producerrel a floridai Mana Studiosban. Az első album kiadása és a Metal Blade Records kiadóhoz való szerződése óta a RIVERS OF NIHIL hamar a globális metál színtéren találta magát az elsöprően pozitív kritikáknak és a Death (DTA Tours), Obituary, Whitechapel, Dying Fetus, és a Black Crown Initiate bandákkal való közös turnézásnak hála.

Az album népszerűsítése alatt a bandához Alan Balamut dobos és Jon Topore gitáros is csatlakozott. Balamut és Topore a meglévő tagok, Brody Uttley gitáros, Adam Biggs basszusgitáros, és Jake Dieffenbach énekes mellé szegődött, hogy együtt megalkossák a modern death metál egyik feltörekvő erejét, ami a RIVERS OF NIHIL.

Debütáló nagylemezük túlszárnyalása nem egyszerű feladat; a Terrorizer Magazine szerint a RIVERS OF NIHIL „valami szégyentelenül modern dolgot tudott alkotni, mégis torz és rosszindulatú death metál hangzást kreálva,” míg a HeavyBlogisHeavy.com szerint az anyag „Minden bizonnyal az év egyik legjobb debütáló albuma.

A „The Conscious Seed of Light” tavaszával megkezdett évszak-koncepció folytatódik, mivel a „Monarchy” a nyár elnyomó hőségét üdvözli. A történet évmilliókkal a „The Conscious Seed of Light” eseményei után játszódik. Adam Biggs, aki egyben a banda fő szövegírója is, így fejti ki: „A Föld egy hatalmas, kietlen sivataggá vált, ahol több ezer évnyi élettelenség után új lények kezdenek formát ölteni, hogy elkezdjék felvenni a bolygó pásztorainak szerepét. Egy idő után azonban társadalmi osztályok alakulnak egy vallásos, napimádó diktatúrából, és a lények elkezdenek letérni a helyes útról. Csak egy ősi földi erő útmutatásával menekülhetnek meg, a bolygóval együtt.

A RIVERS OF NIHIL rajongói a „Monarchy” albumon utazhatnak újra együtt a bandával, melynek nemzetközi kiadási dátuma 2015. augusztus 21.

https://www.facebook.com/riversofnihil
https://twitter.com/riversofnihil
https://www.youtube.com/user/Riversofnihilpa

Kapcsolódó cikkek

A Rivers Of Nihil „Monarchy” című albuma teljes egészében meghallgatható online!

KMZ

A Rivers Of Nihil bemutatja a „Sand Baptism” klipjét a Loudwire oldalon!

KMZ

A Rivers Of Nihil befejezte második teljes albumának munkálatait!

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil debut ‘Birth of the Omnisavior’ video!

KMZ

Rivers Of Nihil Interjú

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil stream new song on Stereokiller.com!

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil stream new song on NoCleanSinging.com!

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil – The Concious Seed Of Light

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil release new studio video!

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil launch new music and pre-orders for ‘The Conscious Seed of Light’!

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil announce debut full length album ‘The Conscious Seed of Light’!

KMZ

Hot News: Metal Blade Records signs Rivers Of Nihil!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek