Hírek

A Rotting Christ teljes dupla live albuma meghallgatható online

A ROTTING CHRIST teljes egészében bemutatja közelgő élő dupla albumát. A ‘Lucifer Over Athens‘ nemzetközi kiadása augusztus 21-re várható. A premier kizárólag az alábbi hivatalos médiapartnereken keresztül hallható:

Inferno (FI)
Lords of Metal (NL)
Metal Hammer (DE)
Metal Hammer (NO)
Metal Italia (IT)
Metalpaths (GR)
Metal Underground (USA)
RadioMetal (FR)

Spark (CZ)
Ultraje (PT)

Sakis így kommentálta a hírt: „Büszkén mutatjuk be nektek a ROTTING CHRIST 27 éves történelmének ezen kóstolóját. Első hivatalos live albumunkként a ‘Lucifer over Athens’ legkorábbi demóink dalaitól a legújabb kiadványainkig tartalmaz számokat. Most pedig itt vannak, dupla albumon. Tekerd fel a hangerőt, és jöjj velünk a mélységbe!

A görög legendák már bemutatták a ‘Lucifer Over Athens‘ fantasztikus borítóját, mely az amerikai Nurgeslag munkája, aki a ROTTING CHRIST ‘Κατά τον δαίμονα εαυτού’ (2013) című legutóbbi remekművén is dolgozott.

Az élő album borítója és számlistája:

CD 1
1.   6 6 6
2.   Dub-Sag-Ta-Ke
3.   Athanatoi Este
4.   Κατά τον δαίμονα εαυτού
5.   Nemecic
6.   After Dark I Feel
7.   Sorrowfull Farewell
8.   Among Two Storms
9.   Gloria De Domino Inferni
10.  Feast Of The Grand Whore
11.  The Nereid Of Esgalduin
12.  Forest Of N’Gai
13.  The Sign Of Evil Existence
14.  Transform All Sufferings Into Plagues
15.  Fgmenth, Thy Gift
16.  Societas Satanas

CD 2
1.    Demonon Vrosis
2.    Quintessence
3.    The Call Of The Aethyrs
4.    In Yumen – Xibalba
5.    Grandis Spiritus Diavolos
6.    Welcome To Hel
7.    King Of A Stellar War
8.    Archon
9.    Exiled Archangels
10.  Dive The Deepest Abyss
11.  The Fourth Knight Of Revelation
12.  The Sign Of Prime Creation
13.  Non Serviam
14.  Enuma Elish
15.  Noctis Era

Sakis a ‘Lucifer Over Athens’ albumról: „27 évnyi aktív zenélés után a metál színtéren és több, mint 1200 fellépéssel a világ minden zugában a hátunk mögött végre úgy döntöttünk, kiadjuk legelső hivatalos élő albumunkat! Keményen dolgoztunk, hogy ez a lemez minél gazdagabb legyen, így beletettük a rajongók kedvenceit, emellett pedig a minden korszakunk előtt is leróttuk tiszteletünket. Visszaviszünk benneteket a demós napjainkig, aztán elrepítünk kortárs alkotásainkhoz. Ennek az élő lemeznek lelke van. Meghívunk hát, hogy csatlakozz a ROTTING CHRIST fenséges világához!

A ROTTING CHRIST továbbá bejelentette 2015-ös fesztiválfellépéseit is:

21 Aug 15 Uckeralm (DE) Burning Alm Festival
22 Aug 15 Spital am Semmering (AT) Kaltenbach Festival
30 Aug 15 Istanbul (TR) Headbangers Weekend Festival
01 Oct 15 Trondheim (NO) Trondheim Metal Fest

A ROTTING CHRIST végre kiadja első hivatalos live albumát. Éppen ideje volt a banda 27 évnyi sikere, 12 albuma, és 1200-at is meghaladó fellépésszám után dupla albummal ünnepelni ezt az alkalmat. A ‘Lucifer Over Athens’ szülővárosukban készült egy éppen megőrülni készülő tömeg előtt 2013 decemberében. A veteránok megkapó bizonyságtétele élő szereplésük profizmusa felé a ROTTING CHRIST karrierjének egyik csúcspontját jelzi. Stabil és erős felállásával a banda vezére, Sakis magabiztosan vezényli falanxát nem csak az élő közönségek meghódítására, hanem a hallgatók lebilincselésére a ‘Lucifer Over Athens’ albummal. Az anyag a klasszikusok és a rajongói kedvencek grandiózus erőbemutatása egy gondosan kiválasztott setlisttel. A csapat emellett keményen dolgozott azon is, hogy megfelelően ragadja meg az élő előadások hangzását és hangulatát. A ROTTING CHRIST még 1987-ben alakult Sakis Tolis gitáros-énekes és dobos bátyja, Themis által. Először death/grindot játszottak, később viszont sötétebb utak felé fordultak debütáló „Thy Mighty Contract” (1993) című nagylemezükkel. A rákövetkező hét album és tíz év során a ‘Non Serviamtól’ (1994) a ‘Sanctus Diavolosig’ (2004) a ROTTING CHRIST apránként finomította stílusát a death, heavy és gothic metal elemeinek felhasználásával anélkül, hogy megtagadták volna blackes gyökereiket. Ugyanezen idő alatt a csapat underground bandából headlinerré lett. Kritikusok által is elismert ‘Theogonia’ (2007) című albumukkal a görögök hazájuk összetéveszthetetlen elemeit adták hangzásukhoz, melytől kilencedik nagylemezük nagyon egyedi csavart kapott. Egy ilyen remekművet nehéz túlszárnyalni, de a ROTTING CHRIST megállta helyét az ‘AEALO’ (2010) albummal is. Országuk gazdag antik örökségét a metál egyetemes nyelvére fordították a női vokál, ősi nádduda és folklóros dallamok és ritmusok hozzáadásával. Legutóbbi remekművük, a ‘KATA TON DAIMONA EAYTOY’ (2013) is ezt a zenei és szövegi koncepciót vitte tovább egy lépéssel, így erősítve meg a ROTTING CHRIST egyedi hangzását. Ezeket az elemeket pedig profin kombinálták és fejlesztették a kiváló dalszerzéssel, majdnem tökéletesre élezték hosszú évek tapasztalataival, és folyamatos élő előadásokon tesztelték. Most a ‘Lucifer Over Athens’ a banda egyfajta ajándéka saját magának és a ROTTING CHRIST ezernyi rajongójának minden országba, akik évekig vártak, hogy végre egy ilyen dokumentum kerülhessen kezükbe. Itt az idő a hangerőt maxra tekerni, behunyni a szemedet, és otthon élvezni a ‘Lucifer Over Athens’ hangjait!

Tagok
Sakis Tolis: ének, gitár
Themis Tolis: dob
Vangelis Karzis: basszus
George Emmanuel: gitár

Kapcsolódó cikkek

Kaltenbach Open Air 2023 – Koncertbeszámoló

bönin

Rotting Christ – „Les Litanies de Satan” (Lyric video) premier

KMZ

Rotting Christ – In Nomine Dei Nostri (Official Premiere)

KMZ

Hot News: Rotting Christ & Twilight Of The Gods kick off tour!

KMZ

Hot News: Rotting Christ present new video on Terrorizer!

KMZ

ROTTING CHRIST – Κατά τον Δαίμονα Ἐαυτοὗ („Kata Ton Demona Eaftou”)

Jillian

Hot News: Rotting Christ unveil teaser video!

KMZ

Hot News: Seaons of Mist news – Gorguts, Chaostar, Disperse, The Old Dead Tree, Sólstafir, Rotting Christ, The Casualties, Holy Sleep

KMZ

Hot News: Seaons of Mist news – This Misery Garden, Rotting Christ, Imperium Dekadenz, The Monolith Deathcult

KMZ

Hot News: Season of Mist news – Rotting Christ, Misery Index, Complete Failure, Disperse

KMZ

Hot News: Season of Mist news – Rotten Sound, Complete Failure, Rotting Christ, Misery Index, Disperse, Hell Militia

KMZ

Hot News: Season of Mist news – Order of Isaz, War From A Harlots Mouth, The Contortionist, Kylesa, Vera Cruz, Khonsu, Rotting Christ

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek