Hírek

A Scythian bemutatja új dalát az InvisibleOranges.com oldalon

A brit death metálos Scythian bemutatja „Beyond the Dust” című új számát a sűrűn látogatott InvisibleOranges.com oldalon. A szám a banda Hubris in Excelsis című második albumának nyitó dala, melynek nemzetközi kiadása augusztus 21. a Hells Headbangers által. A Scythian első albuma lesz ez a Hells Headbangers kiadónál – valamint az első brit csapat a kiadó névsorában. A Hubris in Excelsis egy alig ismert kvartett elismertségbe való felemelkedését mutatja be.

Az apokaliptikus sci-fi, morbid költészet által ihletett, valamint a Sodom, Bathory, és Angelcorpse különös keverékéből létrejött – vagy talán még inkább az INRI-korabeli Sarcofago, ’90-es évekbeli Zemial, és a Desaster Tyrants of the Netherworldjéből kotyvasztott  – Hubris in Excelsis a Scythian merész és látnoki diadala, melyet először 2009-es debütáló To Those Who Stand Against Us albumukon mutattak be, megőrizve azt az egyedi, karizmatikus lényeget, mely által elnyerték a nemzetközi metál underground elismerését. Lassú tüzű kezdetektől a véres, háború-dúlta befejezéséig a Scythian kilenc tüzes epikát lő az éterbe, melyek majdhogynem narratívak annak a pokoli düh ellenére mellyel a Scythian játszik, a dinamikus kontúrok széles skáláját beutazva, finoman behintve ízléses részletekkel.

A Scythian egyszerre engedelmes és makacs a metál hagyományokkal kapcsolatban, mivel világukban „nincsenek istenek, nincsenek urak” – csak az akarat ereje, és az azt tartó vasököl. Az Esoteric Greg Chandlerjének segítségével hatalmas erőre tettek szert – ő volt az, aki a Hubris in Excelsis felvételeit és hangmérnöki munkálatait a Priory Studiosban felügyelte. Mastering a Mithras Leon Macey-je által a Dreaming Studiosban. Mindent összevetve egy magabiztos és színes lemez ez, tele lendülettel és erőszakkal, verítékkel és mennyei léptékekkel. A Hubris in Excelsis élményét az elismert underground művész, Blanka Dvorak festménye teszi teljessé, mely gazdag a morbid, anti-utópisztikus sci-fi képeiben, és az album rejtett szövegi témáival tökéletesen passzol.

A Scythian  elképesztő érettségre tett szert a Hubris in Excelsis albumon, felnőtté válásuk pedig itt kezdődik. A nagy elégtételre ITT tehetsz szert az InvisibleOranges.com jóvoltából.

Scythian: Hubris in Excelsis számlista
1. Beyond the Dust…
2. Hubris in Excelsis
3. Apocalyptic Visions
4. As Tyrants Feast…
5. Penultimate Truth : Ultimate Deceit
6. The Laws…
7. Three Stigmata
8. War Graves (Dulce et Decorum Est…)
9. Dystopia

További infó:
www.scythiandeath.bandcamp.com
www.facebook.com/scythianuk

Kapcsolódó cikkek

A Scythian második teljes albuma, a Hubris in Excelsis elkészült

KMZ

Scythian szerződés a Hells Headbangers-el

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek