Hírek

A Season of Mist kiadó leszerződött az Impure Wilhelmina bandával

A Season of Mist büszkén jelenti be az IMPURE WILHELMINA leszerződtetését. A svájci rock és post-core veteránok már elkezdték következő albumuk munkálatait.

A szerződéssel kapcsolatban az IMPURE WILHELMINA így nyilatkozott: „Micsoda nagyszerű lehetőség! Örömmel jelentjük be, hogy leszerződtünk a Season of Mist lemezkiadóval. Megtisztelve érezzük magunkat, hogy egy olyan kiadó névsorába tartozhatunk, mely ennyi inspiráló bandát promotál. A Season of Mist több olyan metál irány kereszteződésében áll, melyek erőteljesen befolyásolták saját hangzásunk kialakulását. Ez az új otthon teljesen nekünk való! Az együttműködés tovább bátorít minket új albumunk munkálataira, melynek megírását már elkezdtük…

Az IMPURE WILHELMINA már több mint 15 éve alkot rock és metál mezsgyéjén lépkedő zenét. A gitáros-énekes Michael Schindl és dobos bátyja, David Schindl által 1996-ban alapított genfi banda nagy hullámokat keltett saját kiadású debütáló ‘Afraid’ (1999) albumával, melyen a svájciak a honfitárs NOSTROMO és KNUT bandák szintjét hozták a helyi hardcore metál színtérből.

Az elkövetkezendő években az IMPURE WILHELMINA felállása többször változott, de végig a fő dalszerző és szövegíró Michael Schindl körül forgott. Ezek a kreatív találkozások lehetővé tették a banda számára csapásirányuk folyamatos átgondolását, ezzel minden egyes albumuk egyedivé tételét, végig megtartva sajátos hatásukat, keverési intenzitásukat, és a súlyos dallamokat és melankóliát.

Az IMPURE WILHELMINA saját című 7″-át 1996-ban adta ki, melyet az ‘Undressing Your Soul’ (1998) című MCD, egy ORDEAL-lal közös split MCD (2001), és öt teljes album követett. A kritikusok által is elismert ‘I Can’t Believe I Was Born in July’ (2003) és ‘L’amour, la mort, l’enfance perdue’ (2005) anyagokat kulcsfontosságú albumként tartják számon a banda stílusára nézve, a ‘Prayers and Arsons’ (2008) pedig új fejezetet jelzett a rockosabb elemek zenéjükbe való integrálásában. Ezek után sem ültek babérjaikon – az IMPURE WILHELMINA nagy lelkesedést és meglepést váltott ki nemrég kiadott ‘Black Honey’ című teljes albumával, mely először 2014-ben került kiadásra bakeliten, amit CD követett 2015-ben. Ezen az albumon a tiszta ének meghatározóbb. A mindent összevetve kevésbé agresszív ‘Black Honey’-t érzelmi intenzitás és dallamos atmoszféra jellemzi, miközben a banda sokoldalúságát is bemutatja.

Az évek során az IMPURE WILHELMINA kiváló hírnevet szerzett magának különösen erőteljes élő előadásaival, és olyan illusztris bandákkal osztozott már a színpadon, mint a NEUROSIS, ENTOMBED, THE OCEAN, GOJIRA, ISIS, ZATOKREV és a KRUGER.

Az IMPURE WILHELMINA jelenleg új anyagon dolgozik.

A Terrorizer (UK) a következőket mondta az IMPURE WILHELMINA bandáról:

A ‘Black Honey’, mely sorban az ötödik teljes albumuk, a banda 17 évnyi személyes és zenei fejlődésének kiteljesedése, melyben védjeggyé vált aprólékos de érzelmileg acélos hardcore-jukat és elsöprő sludge dobbantásaikat megelőzte – de nem felváltotta – a villódzó popos érzelmesség, mely mindig is ott rejtőzött a banda szívből szóló kompozíciói mögött.

Tagok
Michael Schindl: ének, gitár
Mario Togni: dob
Sebastien Dutruel: basszusgitár
Diogo Almeida: gitár

Linkek
www.impurenet.com
www.facebook.com/ImpureWilhelmina

Kapcsolódó cikkek

Impure Wilhelmina Interjú

Ľuboš

IMPURE WILHELMINA – Radiation

Ľuboš

Impure Wilhelmina – Torn (official premiere)

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek