Hírek

A Season of Mist leszerződött a Craft bandával

A Season of Mist büszkén jelenti be a CRAFT nevű banda leszerződtetését. A black metálos svéd underground banda következő extrém remekművét a kiadón keresztül fogja megjelentetni.

A szerződéshez a CRAFT a következőket fűzte hozzá: „Nagyon örülünk, hogy következő stúdióalbumunk kiadására szerződést kötöttünk a Season of Misttel„, mondta a gitáros, Joakim. „A kiadó rengeteg erőforrással tud szolgálni számunkra, melyek segítségével egészen különleges lesz az ötödik albumunk. Elköteleztük magunkat egy súlyosan mizantróp és hideg kiadvány megírására és ugyanilyen élő fellépésekre. Biztosak vagyunk benne, hogy a Season of Misthez való szerződés és professzionális csapatukkal való együttműködés valamint tapasztalatuk nagy segítségünkre lesznek céljaink elérésében.

A CRAFT már két neves fesztiválon való fellépést is megerősített nyárra. Dátumok lentebb.

20 Jun 15 Clisson (FR) Hellfest
03 Jul 15 Börnicke (Berlin) (DE) Reiterhof Helenenau (Under the Black Sun)

A CRAFT az erőszakos, szaggató gitárjáték és szentségtelen ritmusok által kifejezett nyers spirituális energiával testesíti meg a black metál virtusát, mindezt démoni vokállal kiegészítve. A svédek már régóta kultikus státusznak örvendenek az underground körökben, de a fősodratú médiában is sok erősen pozitív kritikát kaptak.

A CRAFT a gitáros, Joakim kreálmánya, akit 1994-ben dobos barátja egészített ki. A szólógitáros, John 1996-ban csatlakozott, majd 1998-ban távozott, hogy aztán egy év múlva visszatérjen. 1999-ben megjelent ‘Total Eclipse’ című demójuk, mely hamar első lemezszerződésükhöz vezetett. Ütős debütáló „Total Soul Rape” (2000) albumuk felvételeihez Nox énekes csatlakozott hozzájuk. A mizantrópiától csöpögő album eljutott Niklas Kvarforth, a SHINING alapítójának fülébe is, aki 2002-ben saját Selbstmord Services kiadója által adta ki a banda második, ‘Terror Propaganda’ című albumát. Ezzel a különlegesen sötét zenével a banda a kritikusok és a rajongók tetszését is elnyerte. A CRAFT következő két albumával – ‘Fuck the Universe’ (2005) és ‘Void’ (2011) – tovább követte tipikus gyűlölködő és pusztító stílusát. Közben csatlakozott a basszusgitáros Alex is, így a banda élő entitássá fejlődhetett és 2014 szeptemberében előadták első koncertjüket. Jelenleg a CRAFT ötödik teljes albumát készíti, mely a Season of Mist gondozásában kerül majd kiadásra.

Tagok
Mikael Nox – ének
Joakim – gitár
John – gitár
Alex – basszus

www.facebook.com/craftblackmetal

Kapcsolódó cikkek

Hot News – Craft: Southern Lord Confirms North American Release Of New Album

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek