Hírek

A Season of Mist leszerződteti az Abbath-ot

A Season of Mist kiadó büszkén jelenti be az ABBATH banda leszerződtetését. Az ikonikus norvég black metál legenda, aki nemrég hagyta el az IMMORTAL sorait saját bandája megalapítására, jelenleg első Season of Mistes albumán dolgozik, mely 2016 elejére várható.

Az ABBATH bemutatta tagjait! A basszusgitár a metálrajongók számára nem ismeretlen arc kezébe kerül – Tom Cato Visnes, vagy ismertebb nevén King ov Hell, aki több GORGOROTH album fő zeneszerzője volt, valamint saját bandáiban is kiválóan szerepelt: az OV HELLben a DIMMU BORGIRos Shagrath énekessel és a GOD SEEDben a kiváló black metálos vokalista Gaahllal. A GOD SEED-beli társa és a BORKNAGAR ütőse, Baard Kolstad is csatlakozik az ABBATH soraihoz, mégpedig dobon.

További hírek a közelgő koncertekről lentebb.

A szerződéssel kapcsolatban Michael Berberian személyesen nyilatkozott: „Első black metál koncertem az IMMORTAL, ROTTING CHRIST, és BLASPHEMY fellépése volt Párizsban, 1993-ban„, mondta a Season of Mist vezetője. „A black metál akkor is és most is meghatározta a zenei ízlésemet. Ez a koncert egy lavinát indított el, és végül azokhoz az eseményekhez vezetett, melyek miatt megszületett a Season of Mist. Tekerj előre 22 évet attól a koncerttől máig. A ROTTING CHRIST már négy éve velünk van, és most ABBATH is csatlakozik! Ezt a szerződtetést adrenalintól fűtve és gyerekes csodálattal tárom elétek. Mindezen felül Abbath egy nagyon egyedi, igazi karakter. Tom aka Kinget évek óta ismerem, Baard pedig egy fenomén – nem fogható egy generáció dobosához sem. Nincs kétségem afelől, hogy ez a felállás túlszárnyal mindent, amit Abbath a múltban tett. Ez a banda pont a megfelelő kémiával, ambícióval és jövőképpel rendelkezik, ami sikerre vezetheti.

A német nyelv beszélői egy exkluzív interjút olvashatnak Abbath-tal az IMMORTAL bandával való szakításáról és az ABBATH megalapításáról a májusi German Metal Hammer magazinban, mely a napokban jelent meg! Az angol nyelv ismerői számára az április 28-án megjelenő Metal Hammer UK magazin nyújt egy exkluzív ABBATH cikket.

A banda már bejelentette: „Az új számokat kiéleztük, és készek elfoglalni helyüket a klasszikus Immortal anyag és a ritkán játszott gyöngyszemek mellett„. Abbath és bandája debütáló koncertjüket a Tuska Metal Fesztiválon adják 2015. június 27-én többek között az ALICE COOPER, IN FLAMES, és OPETH bandák mellett. Ezt pedig több headline esemény követi. Az eddig visszaigazolt ABBATH koncertek teljes listáját lásd lentebb:

27th of June 2015: Tuska Metal Festival, Finland
4th of September 2015: Meh Suff Metal Festival, Switzerland
5th of September 2015: Fall of Summer, France
18th September 2015: The Forum, London, UK
20th February 2016: Blastfest, Norway

Tagok

Abbath: gitár, ének
Tom Cato „King of Hell” Visnes: basszus
Baard Kolstad: dob

Linkek
www.facebook.com/abbathband
www.abbath.net

Kapcsolódó cikkek

Abbath mester februárban Budapestre jön!

KMZ

ABBATH – Abbath

Cryonus

Abbath – „Count the Dead” dalpremier

KMZ

KME videók: Phantasma, Mortiis, Demonical, Mansion, Masterplan, Tombstones, Abbath, Upon Shadows

KMZ

Abbath – Warriors (Live)

KMZ

Abbath bemutatja új bandatagjait és Tuska Fesztiválos premierjük részleteit

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek