Hírek

A Shardborne ‘Living Bridges’ albuma teljes egészében meghallgatható kiadása előtt!

Július 10-ei kiadása előtt az ír Shardborne a Metal Undergrounddal szövetkezve online bemutatja debütáló Living Bridges című albumát!

Link a streamhez: http://www.metalunderground.com/news/details.cfm?newsid=114945

A Metal Underground továbbá elbeszélgetett a bandával az albummal kapcsolatban, mely 2011-es Aeonian Sequence című EP-jük folytatása. Ben Wanders dobos szerint: “A Living Bridges érdeklődéseink kiteljesedése, és elég pontosan körülírja azt a fajta zenét, melyet alkotni akarunk. Mindenkinek megvan a maga ízlése, ez pedig sok különböző behatást jelent zenénkre.”

A progresszív metált bemutató album teljes egészében instrumentális, ám sok hangzásbeli csavart tartalmaz, melyek elejétől a végéig fenntartják a hallgató érdeklődését. A Metal Underground hozzáfűzte: “Mindegyik szám egyedi önmagában is, vagy meghallgatható az 51 perces zenei utazás keretein belül, mely sokszor nagyobb hasonlóságot mutat a klasszikus kompozíciókkal, mint a modern szöveg, refrén, szöveg ismétlődéshez.

Teljes interjú a Metal Underground oldalán.

A Living Bridges felvételeit a banda Ciaran Culhane és Ben Wanders tagjai vezényelték, a keverés és mastering pedig a Between the Buried and Me producere, Jamie King munkája a Basement Recording stúdióban. Az artwork Duncan Storr [Skyclad] műve. A banda így kommentálta az elismert művésszel való közös munkát: “A borító az album több címét is bemutatja, a fő kép azonban a címadó ‘Living Bridges’ szám által lett ihletve. Leszűkítettük a kört azokra a művészekre, akiket kedveltünk, aztán egyet kiválasztottunk. Nagyszerű munkát végzett már olyan bandákkal, mint a Scale the Summit és a Hawkwind, és miután láttuk a munkáit tudtuk, hogy vele akarunk dolgozni.

Ha még nem láttad, itt a banda hivatalos klipje a ‘Room Within a Room’ számhoz, mely nemrég lett bemutatva a Prog Magazine UK által: https://www.youtube.com/watch?v=vZrbATu12PY

www.facebook.com/ShardborneIreland
www.shardborne.com

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek