Hírek

A Skepticism bemutatja új klipjét a „Metal Hammer” magazin weboldalán

A funeral doom úttörői alkotta Skepticism bemutatja a „The Departure” számhoz készült új videójukat a Metal Hammer weboldalán. Az élő közönség előtt felvett klipben hallható szám a banda várva várt Ordeal című albumán kap majd helyet, melynek nemzetközi kiadási dátuma szeptember 18. a Svart Records által. A metál körökben legendás névnek számító Skepticism bandát sokan a funeral doom megalapítóinak egyikének tartják. Ordeal című albumuk, mely első anyaguk a Svart kiadónál, összességében pedig ötödik lemezük, a 2008-as Alloy album folytatása. Ám a megszokott stúdiózás helyett a banda inkább élőben, közönség előtt vette fel albumát január 24-én a finnországi Turkuban, mely eseményt videón is megörökítették. Egy igazán egyedi élmény egy igazán egyedi bandától – az Ordeal egy őszinte és pontos összefoglalása a Skepticism 2015-ös lényegének. Az eredményt ITT nézhetitek és hallgathatjátok meg az angol Metal Hammer jóvoltából.

Az album élő felvétele pozitív élmény volt. A banda szerintem élőben hozza ki legjavát, az Ordeal felvételei pedig be is bizonyították ezt számomra,” mondta Eero Pöyry billentyűs. „Az, hogy egy teljes napunk volt a tökéletes előadásra összpontosítani jó hatású drukkot hozott – és egyfajta megpróbáltatás is volt egyben.Lasse Pelkonen dobos hozzátette: „Az élő felvételnek köszönhetően az album hangzása egy kicsit durva és piszkos, ami egyébként illik is hozzánk.” „Zenészként tetszett az élő felvétel,” folytatta Eero. „Az, hogy csak az fért bele, amit a kezeddel és a lábaddal el tudtál ott játszani azt hozta magával, hogy csak a lényeges dolgok hangzottak el.

Az album elérhető CD/DVD csomagként valamint LP/DVD setben is, rajta az Ordeal teljes előadásával. „Nehéz ennél utca-hűebb megközelítésre gondolni egy album felvételében,” mondta Lasse. „Szerintem a metál csak akkor jó, ha az hangzásában és hangszerelésében is felismerhető. Az Ordeal jó példa erre.” „Az élet egy megpróbáltatás, az album is erről szól, valamint a készítése is az volt” mondta Jani Kekarainen gitáros. „Számomra a Skepticism zenéje lényegében fogva dinamikus és hangulatos. A zene ezen oldala legjobban élőben jön ki. Így az élő felvételekkel el tudtuk érni, hogy a lehető legautentikusabb eredményt ragadjuk meg az albummal.Lasse hozzátette: „Személy szerint én nagyon elégedett vagyok az új dalokkal. Nagyon sok hangulati váltást és rétegelést tartalmaznak, mégis teljesen hű a Skepticism hangzásához.

Nehéz lenni és nem lenni,” mondta az énekes, Matti. „Az Ordeal maga az, ami a zene is – eredeti, mindenféle további magyarázat nélkül.”

Skepticism: Ordeal számlista
1. You
2. Momentary
3. The Departure
4. March Incomplete
5. The Road
6. Closing Music
7. Pouring
8. The March and the Stream

További infó: www.skepticism.fi

Kapcsolódó cikkek

Skepticism – Új albumát élőben veszik fel

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek