Hírek

A spontaneitás és a kemény munka találkozása – új The Devil’s Trade videó érkezett

Az augusztus 28-án, a Season of Mist kiadásában megjelenő lemez címadó dalához kissé ad hoc módon született meg a klip.

Makó Dávid már a harmadik kislemezzel jelentkezik a The Call of the Iron Peak című korongról, ezúttal a címadó tétel lett nyilvános egy borongós videó kíséretében. Jászfényszarun, az erdő közepén, egy kis vadászház mellett zajlott a forgatás, ezúttal is Szabó Péter (POtographic Pictures) állt a kamera mögött, aki rendszerint a projekt audiovizuális tartalmait készíti.

„Elég kemény munka volt eljutni eddig a szerződésig, a lemez is feszített tempóban készült el, most viszont a kapcsolódó tartalmak elég spontán alakultak. Ha belemennék a felvétel részleteibe, az talán elvenné a dal súlyát, így erre majd térjünk vissza akkor, ha elkészül a werkfilm az erdőben zajló ránk jellemző rettenetesen vicces káoszról. A klipben rajtam kívül feltűnik még Binder Gáspár (Cudi Purci Booking, Prosectura, Torn From Earth, Dog Attack stb.) és Ördög Gábor (Igor, Havária) is.”– mesél a videóról Makó. 

A dal egyébként a keretes szerkezetű lemez záróakkordja, az első tétel gondolatmenetét folytatja és meséli tovább. Az elvonulás során, az Alpokban született album fő motívuma a „Vas Csúcs”, a dalban megjelenik az az értelmezés a túlvilágról, mely szerint ott életünk legboldogabb pillanatait éljük majd át a számunkra legfontosabbak társaságában – egészen az örökkévalóságig. A The Devil’s Trade zenei evolúciójának is fontos mérföldköve ez a felvétel – először jelennek meg benne dobok, kanál, és kanna (Szabó Márton Nagyúr, Szabó Péter Póbácsi, és Vincze Ádám vendégszereplésével), ez a motívum szándékolt előfutára egy későbbi lehetséges zenekari felállásnak…

Makó Dávid új lemeze augusztus 26-án élőben is debütál – a Dürer Kertben lesz az exkluzív lemezbemutató koncert, ahol a korongról Pándi Balázzsal beszélget az énekes-dalszerző, majd néhány dalt is eljátszik. 

The Call of the Iron Peakmár előrendelhető, a lemezbemutató turné a COVID miatt átkerült 2021 tavaszára, – addig is a Dürer Kert után a Fekete Zaj Fesztiválon és a Tallin Music Week-en debütálnak élőben az új dalok.

Pre-sales: https://redirect.season-of-mist.com/TheDevilsTrade

Track-list
1. The Iron Peak
2. Dead Sister
3. III
4. No Arrival
5. Expelling of the Crafty Ape
6. IIIIIIIIIIII
7. Három Árva
8. Eyes in the Fire
9. IIIIII
10. Dreams from the Rot
11. The Call of the Iron Peak
Total playing time: 46:43

Linkek: 
www.facebook.com/TheDevilsTrade
www.thedevilstrade.bandcamp.com
www.youtube.com/user/mdgytdt
www.instagram.com/thedevilstrade

Kapcsolódó cikkek

Két világ határán – új dallal jelentkezett a The Devil’s Trade

KMZ

Rendhagyó kollaboráció egy dán testvérpárral – egy régi The Devil’s Trade dal új köntösben

KMZ

Terápiás mélységek a Vas Csúcs örökkévalóságában – megjelent az új The Devil’s Trade lemez

KMZ

The Devil’s Trade interjú

KMZ

„Ha valamitől megijedek, azt meg kell csinálni.” – új The Devil’s Trade dal érkezett

KMZ

Dead Sister – megérkezett az új The Devil’s Trade lemez előfutára

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek