Hírek

A Swallow The Sun lemezszerződést írt alá a Century Media Records kiadóval

A Century Media Records és a SWALLOW THE SUN büszkén jelenti be nemzetközi szerződését a banda közelgő albumaira.

Jens Prueter, a Century Media Records Europe A&R feje a következőket nyilatkozta: „Valószínűleg már nem meglepetés, hogy szeretjük Finnország sötét oldalát. Arra pedig kifejezetten büszkék vagyunk, hogy együtt dolgozhatunk végre a finn bandák egyik legsötétebbikével, mely az elmúlt 15 évben folyamatosan terjesztette a doom evangéliumát. A SWALLOW THE SUN bandára először akkor figyeltem fel, mikor Century Mediás kollégám, Philipp Schulte Imperium Productions nevű kiadóján keresztül bakeliten kiadta debütáló albumukat. Azóta pedig több koncerten találkoztam velük olyan zenekarok társaságában, mint a MOONSORROW, INSOMNIUM és a PARADISE LOST, és rajongója lettem egyedi zenéjüknek, mely a doom, death és a kétségbeesés elemeit ötvözi. Nagy megtiszteltetés, hogy közvetlen együttműködésünket ezzel az idén megjelenő különleges kiadással kezdhetjük. Kippis, Egészségünkre és Prost a következő 15 évre!”

Az énekes, Mikko a következőket fűzte hozzá: „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Century Media család tagjai lehetünk, mely kiadó óriási munkát végzett több éven át rengeteg bandával. Jó hír ez rajongóink számára is, hiszen mostantól új albumainkat könnyebb lesz beszerezni az egész világon.”

A gitáros/fő dalszerző Juha szerint: „Jelenleg éjt nappallá téve dolgozunk a stúdióban az idén megjelenő albumunkon. A dolgok jelenlegi állása szerint annyit mondhatunk el nektek, hogy olyan dolog jön, amit még nem tettek meg előttünk sokan, és lehet, hogy okkal. De ezzel mi nem foglalkozunk. Most mi ki akarunk állni amellett, hogy értéket és szívet-lelket hozzunk újra a zenébe ezekben a sekélyes időkben is. További hírek erről a hatalmas opuszról hamarosan!”

A SWALLOW THE SUN nevű death/doom formáció az évezred fordulóján alakult bandává, amikor Juha Raivio gitáros maga köré gyűjtötte pár barátját. Debütáló The Morning Never Came című albumával a csapatot az Inferno Magazin az év új bandájának választotta, az album pedig tökéletes 5 K-s kritikát kapott a Kerrang! oldalon, mely szerint az anyag „a doom metál eddigi történetének egyik legjobb pillanata”. Második, Ghosts Of Loss című anyagával a banda a finn albumlisták 8. helyére küzdötte fel magát. Ez a nagy lendületet adó alkalom a Finnország határain belül és kívül való turnézással egybekötve stabil alapot adott a SWALLOW THE SUN égbetörő sikeréhez. 2007 januárjában kiadták Hope című anyagukat, mely a lenyűgöző 3. helyet szerezte meg a finn albumlistákon – ezt a teljesítményt előtte a világ egyik doom albuma sem érte el. A következő évi Plague Of Butterflies című EP-jük már első hetében a finn listák 1. helyét szerezte meg, melyet kiterjedt finn és amerikai turné követett. 2009 nyarán a SWALLOW THE SUN három hetet töltött a svédországi Fascination Street stúdióban Jens Bogren producerrel negyedik, New Moon című teljes albumuk felvételeit rögzítve. Az albumot 2009 novemberében a Spinefarm Records adta ki nemzetközileg. A banda legfrissebb, sorban ötödik, Emerald Forest And The Blackbird című albumát 2012. február 1-jén adta ki a Spinefarm Records, mely a banda hazájának listáin a 2. helyen landolt.

A SWALLOW THE SUN most új, eddig névtelen hatodik albumán dolgozik, mely 2015 telére várható. További hírek hamarosan!

A SWALLOW THE SUN:
Juha Raivio – gitár
Markus Jämsen – gitár
Mikko Kotamäki – ének
Matti Honkonen – basszus
Aleksi Munter – billentyűk
Juuso Raatikainen – dob

SWALLOW THE SUN online:
www.swallowthesun.net
www.facebook.com/swallowthesun
twitter.com/swallowthesunfi

Kapcsolódó cikkek

Swallow the Sun, Avatarium, Shores of Null – Koncertbeszámoló

szgabor

Swallow The Sun, Avatarium koncertek május 1-én

KMZ

SWALLOW THE SUN – Moonflowers

Gyrsee

Swallow The Sun, October Tide, Oceanwake – november 11-én érkezik a komor metal-hármas

KMZ

Swallow The Sun, October Tide, Oceanwake – komor-metal nap novemberben a Dürerben

KMZ

A Swallow The Sun befejezte a felvételeket, új tripla album novemberben

KMZ

Hot News: Swallow The Sun – embark on „The morning never came” anniversary tour

KMZ

Hot News: Swallow The Sun – Finnish Death/Doom Collective Return To North America This Fall

KMZ

Swallow The Sun Interjú

A honlap alapértelmezése

SWALLOW THE SUN – Hope

Menegroth

SWALLOW THE SUN – Plague Of Butterflies EP

A honlap alapértelmezése

Moonsorrow, Swallow The Sun, Debauchery – Koncertbeszámoló

Ata

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek