Hírek

A szerelem árnyéka – Új Imperium dal (és videoklip) a ‘Make Love, Not War’ jegyében

Hamarosan megjelenő bemutatkozó albumának újabb előfutáraként A szerelem árnyéka címmel új dallal, és a hozzá forgatott videoklippel jelentkezett a 2018-ban indult Imperium.

Imperium – A szerelem árnyéka (hivatalos videó / official video)
www.youtube.com/watch?v=x8fUwYgwBLk

A formáció anno a Nevergreen és az Ámok zenekarokban már együtt játszott muzsikusokból alakult. Matláry Miklós billentyűs mellé legelőször Ispán András basszusgitáros sorakozott fel, aki az Ámok, a Deák Bill Blues Band, valamint a Divlje Jagode, a Bes, és a Pero Defformero szerbiai és ex-jugoszláv csapatokban játszott/játszik. Hozzájuk társult Rusic Vladimir, a Nevergreen, és az Ámok volt gitárosa, illetve Dr. Jekyll énekes.

Matláry Miklós a dalról, klipről:
“Az új videó érdekes történet, ahol az élet felülírta az elképzeléseket, mint általában. A klip egy allegória akart lenni, ahol Dr. Jekyll, mint szerelmi diktátor szerepel, körülötte gépfegyveres lányokkal, az ő hadseregével. A kisfilm még az ukrajnai háború előtt lett felvéve – a dal szövegét hallgatva egyértelmű, mert szó sincs benne semmilyen háborúról. Az ukrajnai háború hatására viszont az egész klip átlényegült, amit mi felvállaltunk, mert a művész kötelessége valahol, hogy az aktuális nagy horderejű világpolitikai eseményeket ne ignorálja. Vagy ignorálhatja, szólhatnak a dalok vagy a klipek továbbra is önfeledt bulizásokról, bármi másról, de szerintem ezzel a szomszédos országbeli háborúval ez kicsit struccpolitika. Mi az Imperiumból nagyon jól tudjuk, hogy milyen a háború, mert túl közel voltunk hozzá az összes következményeivel, megérintett minket is a szele, és ez mindannyiunkban nyomot hagyott. Ez nem egy futballmeccs, ahol szurkolni lehet. Állást nem foglalunk, mert azt lehetetlen megtenni egy ilyen tragikus eseménynél, ahol katonák, civil emberek, gyermekek, nők halnak meg, mindkét oldalon. Egyetlen állásfoglalás lehet ebben az esetben: béke minél előbb. Make Love, Not War! Ez az üzenetünk a klipben, amely máshogy indult, de sajnos így alakult.”

Már eddig is több vendégzenész tette tiszteletét a nemsokára érkező debütáló nagylemezen: Szijártó Zsolt (ex-Kárpátia, ex-Omen, ex-Akela)  A holtak nevébenGalambos Zsolt (ex-Wisdom) a Titkos háborúKovács Gábor (Wisdom) a Még áll a toronyMarcell Roncsák a Bűnre bűn, és Sasa Friss (Bes, Pero Deformero) az Országút az égre, illetve Lukács Attila Richie a Szerelem, háború, és a Kalapács feldolgozás Nem az, ami megöl című dalokhoz járult hozzá gitárszólókkal, de további közreműködők megjelenése is várható. A dobokat Németh Attila és Marko Dulic játszotta fel.

A közeljövő terveiről:
“Az Imperium nagylemez kész, az anyagot nagyon ütősre, korszerűre keverte Ispán András hangmérnökünk. Mi ősz végére-tél elejére szeretnénk a megjelenését, lemezbemutató koncerttel, ez a klip egyfajta friss beharangozója ennek. Tervezünk még egy szöveges videót a CD kiadása előtt közvetlenül, az ‘Országút az égre’ dalhoz. Az eddig közzétett Imperium szerzemények – ‘Titkos háború’, ‘A holtak nevében’- valamint a Kalapács tribute dupla albumra készült feldolgozásunk, a ‘Nem az, ami megöl’, elérhetőek kiadónk YouTube csatornáján.”

Kapcsolódó cikkek

Imperium – új verzióban A szerelem árnyéka daluk

KMZ

A motoros életérzés bűvöletében – Dupla dalpremier az Imperiumtól: Országút az Égre / Highway to Heaven

KMZ

Imperium – új dal

KMZ

Imperium – Új Matláry Miklós (Nevergreen) projekt a láthatáron, meghallgatható az első dal

KMZ

KME videók: Imperium, Der Weg Einer Freiheit, Green Death, Fear Factory, Universal Mind Project, Abnormality, NilExistence, Whispered, Scorpion Child

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek