Hírek

A Tankcsapdával, a Tito And Tarantulával és a Dragonforce-szal bővült a FEZEN-felhozatal

A londoni power metal brigád, a chicano rock fenegyerekei és a megújult magyar rockintézmény is fellép a székesfehérvári fesztiválon, olyan illusztris nevek társaságában, mint a Deep Purple, az Amorphis vagy a Fear Factory.

A londoni Dragonforce-ot már jól ismerhetik a FEZEN-látogatók, hiszen a hiperaktív Herman Li csodagitáros és társai már jártak nálunk néhány éve. Most megint megmutatják, mi fán terem az elmebeteg gitárszólókkal megrakott, ugyanakkor vattacukorszerűen kívánatos refrénekkel felturbózott power metal, ráadásul a zenekarnak tavaly egy új lemeze is megjelent (The Power Within), amit minden bizonnyal már minden rajongó kívülről megtanult. Nekik szinte kötelező élőben megnézni, ahogy a Dragonforce virtuóz zenészei felszántják és bevetik a FEZEN színpadát augusztus 2-án.

A Tankcsapda tavaly komoly változásokon ment át, hiszen év elején távozott a zenekarban csaknem húsz éve gitározó Molnár Levente, aki örökre Cseresznye néven írta be magát a rajongók szívébe. Helyére az a Sidlovics Gábor érkezett, aki korábban a Zanzibárban pörgette derékig érő rasztáit, illetve hegesztette a riffeket, vele pedig egy olyan Tankcsapda-lemez készült, (Rockmaffia: Debrecen), ami a húsbavágóan modern hangzásával és húzós dalaival új kezdetet jelenthet a debreceni brigád számára. A Tankcsapda az elmúlt két évben nem lépett fel a fesztiválon, így augusztus 1-jei koncertjük – melyre nagyon komoly látványtechnikával érkeznek – minden rockrajongónak kötelező tananyag.

A legendás filmrendező, Robert Rodriguez kedvenc zenekara, a Tito And Tarantula beváltotta a tavalyi ígéretét, és idén tényleg bepótolja a tavaly elmaradt fellépését. Tito Larriva és bűnbandája olyan legendás filmekben tűnt fel, és tolta először az ördögien húzós és veszedelmesen kaján latino rockját, mint az Alkonyattól pirkadatig, vagy aDesperado, hogy nem sokkal később a nagyobb fesztiválokon már egész városnyi ember ringatózzon az After Dark, vagy a Slow Dream dallamaira. Titóékból tehát akkora sztár lett, hogy a kis klubokból már kiszorultak, de a fesztiválokon rendre ott vannak. Nagyon reméljük, hogy ezúttal  nem kerülnek dugóba sehol a világban és augusztus 1-jén a FEZEN látogatói is kaphatnak egy kóstolót a dél-amerikai virtusból.

A Dragonforce, a Tito And Tarantula és a Tankcsapda érkezésével igazi sztárparádévá vált a FEZEN, hiszen a július 31-augusztus 3-a között megrendezésre kerülő fesztivál szervezői már eddig is olyan patinás előadók fellépését jelentették be, mint az angol hard rock legenda Deep Purple, a N.O.H.A és Ákos, a női énekessel pusztító death metalt játszó Arch Enemy, a gépekkel megspékelt, futurisztikus rémálmot prezentáló Fear Factory, vagy a Kalevalát metálköntösben előadó Amorphis.

Így jelentős élő legendák indokolják az idén ismét három plusz egy napos FEZEN-en való részvételt, melyre tavaszi akcióban a jegyek április 10-ig kedvezményes áron (11.400 Ft.-) kaphatók!

FEZEN Fesztivál
Székesfehérvár, 2013. július 31-augusztus 3. MÁV Pálya
www.fezen.hu
http://www.facebook.com/FEZENFesztival

Kapcsolódó cikkek

FEZEN – Hangulatjelentés, 3. nap

KMZ

FEZEN – Hangulatjelentés, második nap

KMZ

FEZEN – Hangulatjelentés 0. nap

KMZ

Ereklyevadászat a FEZEN-nel

KMZ

Rockzenével az életért!

KMZ

Fear Factory és Amorphis a 2013-as FEZEN-en!

KMZ

Újabb fellépő a FEZEN-en: jön az Arch Enemy!

KMZ

2013-ban is a MÁV-pályán várják a FEZENezőket

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek