Hírek

A Temple Of Baal felfedi új számát és közelgő albumának részleteit

A francia Black/Death metál veteránok alkotta TEMPLE OF BAAL következő nagylemezének címe „Mysterium” lesz, és október 2-án kerül majd kiadásra az Agonia Records által; az első kiadott single pedig a „Divine Scythe” szám lett. A dal, melyben hallható Georges Balafas (Drowning, Eibon, Decline Of The I) énekes is, meghallgatható az alábbi linken: https://youtu.be/gi2yqmKvUtw

15 éven is túlnyúló karrierjük során, melyet négy teljes album és számos split kiadvány fémjelez, az elismert francia TEMPLE OF BAAL egy primitív Black/Thrash csapatból vált az epikus dimenziókat átölelő Black/Death metál entitássá. Legutóbbi albumuk, a 2013-as „Verses Of Fire” nemzetközi elismerést kapott, így egy mérföldkő lett a TEMPLE OF BAAL történetében, mely által olyan említésre méltó fesztiválokon léptek fel, mint a Hellfest, Motocultor, Summer Breeze, Kings Of Black Metal vagy a Speyer Grey Mass. A formáció ezek mellett fellépett már Franciaországban, Finnországban, Németországban, Svájcban és Ausztriában is, és olyan bandákkal osztozott már a színpadon, mint a Watain vagy az Antaeus.

Mint ahogy az album címe is sugallja, a „Mysterium” a spiritualitás és vallásosság témáit boncolgatja. „A Lord Of Knowledge And Death című nyitó számtól kezdve a záró All In Your Name dallal bezárólag a lemez minden része csöpög tőle – kommentálta a banda. „A Mysterium a Hit titkait megfejteni próbáló meditációk és imák egyfajta gyűjteményeként is értelmezhető, a balra kéz felőli út istenei felé tartva”.

Zeneileg a TEMPLE OF BAAL black metál gyökerei teljes erővel visszatérnek, melyek segítségével a hangulat epikus mértékű dalokban fejlődik ki – a legtöbb dal önmagában 8-9 perces. A „Mysterium” széles zenei palettát vonultat fel, a lassabb és spirituális részektől a dühödt robbanásokon és thrashes riffeken át a „Magna Gloria Tua” és a „Hosanna” meglepően dallamos refrénjeiig, mely két szám spirituális utazásra viszi el hallgatóját, változatos tájakon vezetve át éberen minket. „Sosem voltam a monoton, darab-darab albumok híve” – mondta a banda vezetője, Amduscias. „Azt szeretem, ha a zene egyik helyről a másikra repít. Még ha van is konkrét elképzelésem, hogy milyennek kell lennie a TEMPLE OF BAAL bandának, a stagnálás nem éppen rám jellemző dolog.”

A „Mysterium” felvételei a Hybreed Studiosban készültek Andrew Guillotin (Glorior Belli, Mourning Dawn), a banda jó öreg hangmérnökének segítségével, aki sikeresen ragadta meg a banda védjeggyé vált masszív hangzását, meleg és organikus gyártással hangsúlyozva ki azt. A borító és a layout David Fitt (Aosoth, Secrets of the Moon, Svart Crown) és Maria Yakhnenko munkája.

Az old school gyökerek előtt tisztelegve a TEMPLE OF BAAL másodjára ad ki Bathory feldolgozást a „The Golden Walls Of Heaven” formájában, mely a bakelit kiadást zárja le bónusz trackként.

A „Mysterium” a következő formátumokban lesz elérhető:
– 6 paneles digipack CD 16 oldalas füzettel
– nyitható tokos fekete dupla vinyl
– 150 példányszámra limitált, kézzel számozott nyitható tokos dupla vinyl (benne egy képes lemezzel és egy fekete bakelittel)

Előrendeléshttps://www.agoniarecords.com/index.php?pos=shop&lang=en

Tracklist:
1-Lord Of Knowledge And Death
2-Magna Gloria Tua
3-Divine Scythe
4-Hosanna
5-Dictum Ignis
6-Black Redeeming Flame
7-Holy Art Thou
8-All In Your Name
9-The Golden Walls Of Heaven (Bathory feldolgozás, vinyl bonus track)

Közelgő fellépések:
Summer Breeze Festival, 14 August, Dinkelsbühl, Germany
Fall Of Summer Festival, 5 September, Torcy, France
Dark Night Festival, 7 November, Chambéry, France
(további dátumok hamarosan)

Temple Of Baal on-line:
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Temple-Of-Baal/20135072962
Twitter: https://twitter.com/Templeofbaal
Youtube: https://www.youtube.com/user/Templeofbaal
Soundcloud: https://soundcloud.com/templeofbaal

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Temple Of Baal announce new shows

KMZ

Hot News: Temple Of Baal streaming entire new album

KMZ

Hot News: Temple Of Baal premiere second new song

KMZ

Hot News: Temple Of Baal premiere new track

KMZ

Hot News: Temple Of Baal announce new album details

KMZ

Hot News: Temple Of Baal putting final touches on new album; new live dates announced

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek