Hírek

A The Exploding Eyes Orchestra bejelentette első Svart-os albumának kiadási dátumát

Jess and the Ancient Ones gitáros/dalszerző, Thomas Corpse számára hobbiként indult projekt valódi bandává alakult: The Exploding Eyes Orchestra. A hét Jess and the Ancient Ones tagból ötöt felsorakoztató banda debütáló albuma, melynek címe egyszerűen I, június 12-én jelenik meg a Svart Records gondozásában.

Thomas Corpse szerint az új kombó mögötti ötlet az volt, hogy a Jess and the Ancient Ones koncepciójával inkompatibilis anyaghoz a termékeny dalszerző bandát találjon. Az album a hosszas finnországi stúdiófelvételek anyagából válogatott dalokból áll, melyek 2013-2014 telén születtek, és kiváló anyagot szolgáltattak még egy teljes albumhoz, mely II néven 2016 tavaszán jelenik meg a Svart Records gondozásában. A lemezfelvételek laza hangulatával ellentétben az albumon nem jammes-improvizációs számok, hanem erős és nagy gonddal megtervezett kompozíciók hallhatók. A zene nyugodt és lélekteljes, klasszikus rock által inspirált erőteljes női énekkel.

Azt, hogy mit hoz a jövő a The Exploding Eyes Orchestra számára, nehéz megmondani; Corpse szeret egy laza kollektívaként tekinteni a bandára, ami nem feltétlenül követi a rock bandák hagyományos útját (bár terveznek élő koncerteket és albumkiadásokat), de nem is terápiás összejövetelek. A The Exploding Eyes Orchestra első hangzásbéli tanúvallomását ITT hallgathatod meg a „My Father The Wolf” c. szám formájában.

The Exploding Eyes Orchestra: I számlista

1. The Smoke
2. Crazy Heart
3. My Father The Wolf
4. Drawing Down The West
5. Two-Zero 13
6. Black Hound
7. Farewell to All-In-One

További infó: www.facebook.com/pages/The-Exploding-Eyes-Orchestra/1375153479399278

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek