Hírek

A The Exploding Eyes orchestra bemutatja új animált videóját a „Prog” magazin által

Jess and the Ancient Ones gitáros/dalszerző Thomas Corpse számára hobbiként indult projekt valódi bandává alakult: The Exploding Eyes Orchestra. A hét Jess and the Ancient Ones tagból ötöt felsorakoztató banda debütáló albuma, melynek címe egyszerűen I, június 15-én jelenik meg a Svart Records (Witch Mountain, Messenger, Acid King) gondozásában. A mai nappal pedig a neves brit Prog magazine bemutatja a The Exploding Eyes Orchestra új klipjét a „Two-Zero 13” számhoz weboldalukon. A Costing Chioreanu (Ulver, Opeth) által rendezett „Two-Zero 13” klip a The Exploding Eyes Orchestra laza és lélekteljes megközelítését mutatja be a klasszikus rockhoz. A klipet teljes egészében megnézhetitek ITT, a Prog magazin jóvoltából, mely az Egyesült Királyság fő prog hatósága.

Thomas Corpse szerint az új kombó mögötti ötlet az volt, hogy a Jess and the Ancient Ones koncepciójával inkompatibilis anyaghoz a termékeny dalszerző bandát találjon. Az album a hosszas finnországi stúdiófelvételek anyagából válogatott dalokból áll, melyek 2013-2014 telén születtek, és kiváló anyagot szolgáltattak még egy teljes albumhoz, mely II néven 2016 tavaszán jelenik meg a Svart Records gondozásában. A lemezfelvételek laza hangulatával ellentétben az albumon nem jammes-improvizációs számok, hanem erős és nagy gonddal megtervezett kompozíciók hallhatók.

Azt, hogy mit hoz a jövő a The Exploding Eyes Orchestra számára, nehéz megmondani; Corpse szeret egy laza kollektívaként tekinteni a bandára, ami nem feltétlenül követi a rock bandák hagyományos útját (bár terveznek élő koncerteket és albumkiadásokat), de nem is terápiás összejövetelek.

The Exploding Eyes Orchestra: I számlista

1. The Smoke
2. Crazy Heart
3. My Father The Wolf
4. Drawing Down The West
5. Two-Zero 13
6. Black Hound
7. Farewell to All-In-One

További infó: www.facebook.com/pages/The-Exploding-Eyes-Orchestra/1375153479399278

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek