Hírek

A The Great Discord bemutatja a ‘The Aging Man’ klipjét a Rock Hard Germany oldalán!

Svédország már több évtizede a metál mindenféle műfajának termékeny talaja, és ez úgy tűnik, jó ideig nem is fog változni. A bandák változatossága és minősége elképesztő, a Metal Blade Records pedig örömmel adja a The Great Discord nevét Svédország legjobb új bandáinak névsorához. A banda alapköve Fia Kempe rejtélyes énekhangja. Tónusa és előadása erősen érzelmes, és olyan banda szolgáltatja mellé a zenét, melynek hangzását lehetetlen leírni. Képzett, súlyos, mégsem nehezen feldolgozható a metálba kevésbé beavatott emberek számára sem. A The Great Discord bandával kapcsolatban a legfontosabb, hogy a metál és a hölgyénekes vezette bandáktól elvártak igazán egyedi csavarát mutatja be.

A THE GREAT DISCORD egyik legegyedibb aspektusa vizuális prezentálásuk. Ezt már megmutatták négyvideós előzetes sorozatukban, melyet megtekinthettek ITT.

A banda most még többet mutat érdekes és misztikus vizuális stílusából a „The Aging Man” szám klipjével. A videót Philip Kullgren rendezte és Joakim Sjöholm vágta a Pellen Productions-től. A videó premierje kizárólag a Rock Hard Germany-n keresztül tekinthető meg. Nézzétek meg ITT.

A klip részben bandánk bemutatása, részben a ‘The Aging Man’ című számunk koncepciójának vizuális megtestesítése. A halandóságával szembenéző férfi közelgő halálával küzd, melyet Fia színpadi karaktere személyesít meg. Egyfajta inverz Szent Péterként vagy Kharónként ő a kapu őrzője, egy kísérő, aki elgondolkodtatja, mi is fog most vele történni, és kényszeríti démonjaival és megbánásaival való szembenézésére. A sakkjátszma az ő küzdelmét szimbolizálja. Üdvözöllek a THE GREAT DISCORD-ban” mondta a banda a klipről.

A „L’homme Mauves” számot ITT találjátok!

A Duende a Metal Blade Records gondozásában jelenik meg május 29-én (GE/AT/CH) és június 1-jén (nemzetközi). Az „Eigengrau” című első single meghallgatása és saját „Duende” példányod megrendelése itt lehetséges: metalblade.com/thegreatdiscord. A The Great Discord megkapó vizuális stílusa, mely élő koncertjeik fontos része lesz, a banda hivatalos YouTube csatornáján tekinthető meg  ITT.

A Fia Kempe énekesnő és Aksel Holmgren dobos közötti kapcsolat már sok éve tartott személyes szinteken is ha zenéről volt szó, együttműködésük azonban csak 2013-ban kezdődött a THE GREAT DISCORD együttes megalapításával. A progresszív zene iránti közös érdeklődésük mentén saját bevallásuk szerint olyan zenekarok inspirálták őket, mint a Genesis és King Crimson, valamint olyan kortárs bandák is, mint a Meshuggah vagy a The Dillinger Escape Plan.

A zenei szakik és kritikusok számára biztosan nagy kihívás lesz a Duende egyedi és megkapó hangzására valamilyen műfaji jelzőt aggatni, a bandát viszont jobban lefoglalja zenéjük világ elé tárása, hogy a hozzájuk hasonló emberekkel hozzanak létre mélyreható zenei kapcsolatot. Bár a banda már majd’ két éve dolgozik a lemezen, még csak most érkeztek a kezdetekhez, zenéjük ambiciózussága pedig még jobban megmutatkozik céljaikban. „Egyértelműen a világot akarjuk elfoglalni,” mondja mosolyogva Kempe. „Igazán hiszünk a víziónkban, és a minden cselekvésünk mögött meghúzódó elgondolásban. Szórakoztatni akarjuk az embereket. A koncertjeinken akarjuk látni őket, hogy megtapasztaljanak mindent, amit a bandával kapcsolatban elképzeltünk, és hogy átérezzék azokat az érzelmeket, amiket a dalainkba teszünk; hogy megtaláljak a THE GREAT DISCORD-ban azt, amit máshol nem.

A The Great Discord:
Fia Kempe – ének
Aksel Holmgren – dob
André Axell – gitár
Gustav Almberg – gitár
Rasmus Carlson – basszus

https://www.facebook.com/thegreatdiscord
https://twitter.com/thegreatdiscord
https://instagram.com/thegreatdiscord

Kapcsolódó cikkek

A The Great Discord debütáló albuma online meghallgatható!

KMZ

A The Great Discord bemutatja új számát a Close-Up magazin weboldalán!

KMZ

A The Great Discord debütáló ‘Duende’ albumát májusban adja ki!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek