Hírek

A The Great Discord debütáló ‘Duende’ albumát májusban adja ki!

Svédország már több évtizede a metál mindenféle műfajának termékeny talaja, és ez úgy tűnik, jó ideig nem is fog változni. A bandák változatossága és minősége elképesztő, a Metal Blade Records pedig örömmel adja a The Great Discord nevét Svédország legjobb új bandáinak névsorához. A banda alapköve Fia Kempe rejtélyes énekhangja. Tónusa és előadása erősen érzelmes, és olyan banda szolgáltatja mellé a zenét, melynek hangzását lehetetlen leírni. Képzett, súlyos, mégsem nehezen feldolgozható a metálba kevésbe beavatott emberek számára sem. A The Great Discord bandával kapcsolatban a legfontosabb, hogy a metál és a hölgyénekes vezette bandáktól elvártak igazán egyedi csavarát mutatja be.

A Duende a Metal Blade Records gondozásában jelenik meg május 29-én (GE/AT/CH) és június 1-jén (nemzetközi). Az „Eigengrau” meghallgatása és saját „Duende” példányod megrendelése itt lehetséges: metalblade.com/thegreatdiscord. A The Great Discord megkapó vizuális stílusa, mely élő koncertjeik fontos része lesz, a banda hivatalos YouTube csatornáján tekinthető meg ITT.

A Kempe és Aksel Holmgren dobos közötti kapcsolat már sok éve tartott személyes szinteken is ha zenéről volt szó, együttműködésük azonban csak 2013-ban kezdődött a THE GREAT DISCORD együttes megalapításával. A progresszív zene iránti közös érdeklődésük mentén saját bevallásuk szerint olyan zenekarok inspirálták őket, mint a Genesis és King Crimson, valamint olyan kortárs bandák is, mint a Meshuggah vagy a The Dillinger Escape Plan.

A zenei szakik és kritikusok számára biztosan nagy kihívás lesz a Duende egyedi és megkapó hangzására valamilyen műfaji jelzőt aggatni, a bandát viszont jobban lefoglalja zenéjük világ elé tárása, hogy a hozzájuk hasonló emberekkel hozzanak létre mélyreható zenei kapcsolatot. Bár a banda már majd’ két éve dolgozik a lemezen, még csak most érkeztek a kezdetekhez, zenéjük ambiciózussága pedig még jobban megmutatkozik céljaikban. „Egyértelműen a világot akarjuk elfoglalni,” mondja mosolyogva Kempe. „Igazán hiszünk a víziónkban, és a minden cselekvésünk mögött meghúzódó elgondolásban. Szórakoztatni akarjuk az embereket. A koncertjeinken akarjuk látni őket, hogy megtapasztaljanak mindent, amit a bandával kapcsolatban elképzeltünk, és hogy átérezzék azokat az érzelmeket, amiket a dalainkban teszünk; hogy megtaláljak a THE GREAT DISCORD-ban azt, amit máshol nem lehet.

A The Great Discord:
Fia Kempe – ének
Aksel Holmgren – dob
André Axell – gitár
Gustav Almberg – gitár
Rasmus Carlson – basszus

https://www.facebook.com/thegreatdiscord
https://twitter.com/thegreatdiscord

Kapcsolódó cikkek

A The Great Discord debütáló albuma online meghallgatható!

KMZ

A The Great Discord bemutatja a ‘The Aging Man’ klipjét a Rock Hard Germany oldalán!

KMZ

A The Great Discord bemutatja új számát a Close-Up magazin weboldalán!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek