Hírek

A vancouveri Neck Of The Woods május 22-én adja ki új EP-jét / új szám a Decibelen

NECK OF THE WOODS nevű progresszív kanadai nehézsúlyú banda saját című EP-jét május 22-én adja ki. A debütáló „I Know Where I’ll Bury You” kapcsán a Decibel Magazin azt írta az EP-ről, hogy az „nem szűkölködik duál gitár akrobatikában, és mindenképpen a hirtelen előre tartó lendület szolgálatába állt, nem céltalan ímmel-ámmal játszik. Rengeteg Decibel kedvencet sorolnak fel Facebook oldalukon (BTBAM, Converge, Gojira, DEP, ETID, Misery Signals), és hasonló crossover varázsuk van.” Az új számot kizárólag a Decibelen hallgathatod meg ITT.

Összetett, kihívó, és abszolút súlyos: a NECK OF THE WOODS Vancouver legizgalmasabb underground prog rock bandája. A Dave Carr és Travis Hein gitárosok riffjeivel átszőtt, Jeff Brown aprólékos dobjátékával fűszerezett és Jeff Radomsky (a profi deszkásból lett frontember, aki legalább annyi időt tölt a tömegben mint a színpadon) hangjával megtoldott kvartett előadása egyszerre büntet és felderít mind élőben, mind lemezen.

1. Disavow
2. Left Behind
3. Trap Door
4. I Know Where I’ll Bury You
5. Torch
6. Two Smokes

Az elmúlt év nagyját hangzásuk tökéletesítése érdekében próbateremben töltött Neck of the Woods kiforrott erőként bukkant fel, debütáló demójukon a ‘Left Behind’ és ‘Two Smokes’ számokkal, valamint több koncerttel, melyek azonnal felrázták otthonuk metál szcénáját.

Ez az azonnali elismerés vezette el a Neck of the Woods bandát a toronto-i Wacken Metal Battle döntőjébe, Vancouver képviseletében. Még több rajongót nyerve és épp csak lemaradva helyükről a német fesztiválon, jól kiérdemelt jutalmuk végül a Havok, Wretched, Wolves in the Throne Room és The Faceless bandák mellett adott koncertjeik lettek.

Saját című EP-jük kiadásával májusban és több koncerttel Kanadában a Neck of the Woods készen áll következő nagy ugrására mellyel berobbanhat a metál elitbe.

Amikor elkezdtük a bandát, egy csapatként döntöttük el, hogy ez lesz az életünk,” mondta Radomsky. „Rengeteg közös behatásunk volt – az olyan bandák, mint az Opeth, Misery Signals, és a Between the Buried and Me – és tudtuk, hogy ha ezt a szintet akarjuk elérni saját dalainkkal és előadásainkkal, akkor keményen kell dolgoznunk. Ha ez heti öt nap folyamatos próbát jelent, akkor azt kell tennünk. A közönség reakcióit látva megérte a befektetést.

www.facebook.com/neckofthewoodsmetal
http://neckofthewoods.bandcamp.com/

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek