Hírek

A Virus nevű avantgárd rock banda leszerződött a Karma Records kiadóhoz

A VIRUS nevű norvég avantgárd rock banda lemezszerződést kötött a Karisma Records kiadóval, mely keretében a banda megjelenteti negyedik albumát. A mozgalmas turnézás mellett a VIRUS folyamatosan írta és élezte anyagát az új albumhoz, melynek címe „Memento Collider” lesz. A banda jelenleg is stúdióban van, az album kiadása pedig idén télre várható – további részletek hamarosan.

A VIRUS 2000-ben alakult a ’90-es évek avantgárd black metálos VED BUENS ENDE projekt hamvaiból Carl „Czral” Michael Eide által, aki újfajta experimentális metál/rock létrehozását tűzte ki célul. Az alapító hangszere a gitár és az ének volt, Petter „Plenum” Berntsen basszusgitáros és Einar „Einz” Sjursø dobos csatlakozása után a csapat pedig ugyanabban az évben felvette egyetlen demóját.

Miután a Jester Records szinte azonnal lecsapott rájuk, a VIRUS 2003-ban kiadta „Carheart” című debütáló albumát, de Czral 2005-ös balesete, mely miatt egy évre kórházba került, szünetre kényszerítette a bandát egészen második teljes albumuk, a „The Black Flux” Season of Mist általi 2008-as kiadásáig. Az album több sajtóorgánum szerint is kiérdemelte az „Év albuma” címet, ahogy a 2011-es „The Agent That Shapes The Desert” albumuk is, mely a banda saját Virulent Music kiadója által jelent meg.

A VIRUS régóta várt élő debütje 2011-ben jött, és az európai és amerikai turnék és klubfellépések mellett több neves fesztiválon is felléptek.

A rajongók által felvett VIRUS videó a közelgő album egyik új számát mutatja be a banda new yorki koncertjéről: https://youtu.be/VccXpd5Y3Nw.

További infó:
Virus Website:  http://virusnorway.com/
Virus on Facebook: https://www.facebook.com/virusnorwayofficial

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Virus – Streams New Track From Upcoming Release. Revised Tour Dates

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek