Hírek

A Whitesnake Budapesten!

Bizonyára már mindenki tudja, hogy szenzációs programmal bővült az idei nyár koncertkínálata: Budapestre érkezik az utolsó igazi rocksztárok egyike,

Dave Coverdale és zenekara, a Whitesnake!

2011. JÚLIUS 13.

Petőfi Csarnok         19.00
Vendég: Mobilmánia

A Whitesnake minden idők egyik legjobb rockzenekara,1977-ben alapította a Deep Purple egykori énekese, David Coverdale. Az együttes zenéjében a klasszikus hard-rock és a blues keveredik, ettől váltak dalaik egyedivé. A zenekar az elmúlt két és fél évtizedben tíz stúdióalbumot, valamint számos egyéb kiadványt jelentetett meg, melyek együttesen több tízmillió példányban keltek el. Közülük a legsikeresebb az 1987-ben kiadott, s címként magát az évszámot viselő nagylemezük, illetve az azt követő

Slip Of The Tongue volt. Előbbi olyan slágereket tartalmazott, mint az Is This Love, az újra felvett Here I Go Again, a Still Of The Night vagy a Give Me All Your Love című szerzemények, utóbbiból pedig több, mint négymillió példány fogyott.

A Whitesnake számos tagcserét ért meg, a legfrissebb nagylemezt, a március 25-én megjelent Forevermore című albumot megelőzően is történetek személyi változások. David Coverdale mellett ma Reb Beach és Doug Aldrich gitároznak, a basszusgitáros feladatait Michael Devin látja el, míg dobos Brian Tichy lett. A Whitesnake a Forevermore megjelenését követően nem sokkal turnéra indul. A nagy utazás hazánkat is érinti, így a magyar rajongók sem maradnak ki az élményből: a zenekar védjegyének számító dallamos, bluesos klasszikus dalokra ezúttal is számíthatnak a rajongók, és a nagyszerű Forevermore album dalai mellett a már klasszikusnak mondható balladák sem hiányoznak majd a műsorrendből.

A Whitesnake előtt a Mobilmánia lép fel, akit szintén nem kell bemutatni a hazai rajongóknak. Zeffer András (aki 2006-2007-ben egy súlyos leukémiával is megküzdött) újra legendás Hammond orgonájával érkezik, mellette társa Kékesi „Bajnok“ László basszusgitáron, akivel idén éppen 30 éve zenélnek együtt. Doboknál az egyik legjobb rock-dobos: Donászy Tibor, a mikrofonnál pedig egy őserő, egy igazi rock-hang: Rudán Joe.    A méltán népszerű, legendás zenészek mellett két fiatal, tehetséges gitáros színesíti mind a zenei, mind a színpadi megjelenést: Kozma Tamás és az erdélyi származású Szentkirályi Jani.

jegyár. 10.500.-
jegyek kaphatók: TEX, Ticket Portal, Interticket, PeCsa pénztár, valamint CD Pince, Lemezkuckó, Headbanger, Hammer Zenebarlang

 

MOBILMÁNIA:

„2009 év rock zenekara” szakmai és közönség szavazatok alapján is!

2010:  az év 5 „legjobb koncertzenekara” között!

2011:  FONOGRAM DÍJ !

A 2008-ban alakult szupercsapatot az első perctől kezdve nagy érdeklődés övezte. Nem véletlenül, hiszen az alapítók mindannyian évtizedekig zenéltek a legendás P.Mobil együttesben. Kezdetben csak a régi, jól ismert dalaikat játszották a rockzenét szeretők nagy örömére, aztán a sikeren felbuzdulva a híres EMI kiadó lemezszerződést ajánlott nekik, így még abban az évben megjelenhetett első stúdió albumuk, amin kizárólag új szerzemények hallhatók. A lemezfelvétel közben tragikus hírtelenséggel elveszítették Tunyogi Péter énekest. Akkoriban még az is felmerült, hogy nem folytatják, de a közönség és a lemezkiadó bíztatására országos turnén vettek részt, ahol szinte hisztérikus rajongással fogadták őket.

Koncertjeiken mindig különleges módon emlékeznek meg elhunyt társukra: a modern technika segítségével Tunyó korábban rögzített hangját a zenekar élőben kíséri.

Zeffer András (aki 2006-2007-ben egy súlyos leukémiával is megküzdött) újra legendás Hammond orgonájával érkezik, mellette társa Kékesi „bajnok“ László basszusgitáron, akivel idén éppen 30 éve zenélnek együtt. Doboknál az egyik legjobb rock-dobos: Donászy Tibor, a mikrofonnál pedig egy őserő, egy igazi rock-hang: Rudán Joe.    A méltán népszerű, legendás zenészek mellett két fiatal, tehetséges gitáros színesíti mind a zenei, mind a színpadi megjelenést: Kozma Tamás és az erdélyi származású Szentkirályi Jani.

2010 decemberében jelent meg vadonat új stúdió albumuk az Alexandra Records gondozásában, amiért 2011. márciusában átvehették a legrangosabb zenei elismerést, a Fonogram díjat.

A MOBILMÁNIA közel  2 órás koncertprogramjában szerepelnek a régi slágereik (Főnix, Kétforintos dal, Honfoglalás, Menj tovább, Miskolc…), valamint az új szerzeményekből is egy pár.

A zenekar tagjai a koncertek után szívesen találkoznak a rajongókkal is, ahol lehetőség van rá, dedikálnak is.

Műsoraik alkalmával  mindenki  átélheti a rock koncertek semmi máshoz nem hasonlítható hangulatát és a bulik után beszélgethet, fotózkodhat a legendás zenészekkel.

Koncert dátumok és helyszínek a zenekar honlapján, ahol több száz fotó, cikk is megtalálható, sőt belenézhetünk koncertrészletekbe, belehallgathatunk zenéikbe is:

www.mobilmania.rockband.hu

A 2011-es év országos MOBILMÁNIA turnéjának egyik különleges állomása lesz július 13.-án, amikor is a világhírű WHITESNAKE együttes vendégeként lépnek színpadra a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadán. Igazi zenei csemege lesz ez a hard rock zenét kedvelők körében. Ezen az estén a régi ismert dalok mellett jó néhány új dal is elhangzik az Alexandra Records által kiadott, és idén tavasszal Fonogram díjjal jutalmazott – Az út legyen veled című-  Mobilmánia albumról.


Kapcsolódó cikkek

Whitesnake „Live in ’84 – Back to the Bone”

KMZ

Hot News: Multi-platinum rock band Whitesnake to release new live 2-cd package: “Made in Britain – The World Record” due out july on Frontiers Records

KMZ

Hot News: Whitesnake – “Fool for Your Loving” Worldwide Premiere

KMZ

Whitesnake, Mobilmánia – Koncertbeszámoló

Verebelyi_Gabor

Whitesnake afterparty a PeCsa cafeban

KMZ

WHITESNAKE – Forevermore

Darkjedi

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek