Hírek

A Whitesnake gitárosa, Joel Hoekstra kiadja Dying to Live című anyagát a Frontiers Music srl által!

2015. július 29-én Joel Hoekstra bejelentette “Dying To Live” című új melodikus hard rock albumának kiadását Joel Hoekstra’s 13 nevű projektje által. Hoekstra a rock rajongói előtt leginkább a Whitesnake, Night Ranger, Trans Siberian Orchestra bandák és a Rock of Ages showban vállalt szerepe miatt ismert.

A Dying To Live felállásában olyan híres rockerek tűnnek fel, mint Jeff Scott Soto (ének), Russell Allen (ének), Tony Franklin (basszus), Vinny Appice (dob), és Derek Sherinian (billentyűk). Az album október 16-án fog megjelenni a Frontiers Music SRL gondozásában.

A kreatív folyamatért Hoekstra felelt a gyártás, dalszerzés és hangszerelés irányításával. A végeredményt leginkább melodikus, klasszikus hard rockként lehetne leírni, mely legsúlyosabb pontjain Dio-t, leglazább részein pedig a Foreignert juttatja eszünkbe.

Évekkel ezelőtt kiadtam három szóló albumot, rajtuk leginkább instrumentális gitár zenével. Most olyasvalamit akartam kiadni, mely megmutatja gyártási, dalszerzési és előadási képességeimet is a műfajban, mely által ismernek – a melodikus hard rockban”, mondta Hoekstra. „Ekkor döntöttem úgy, hogy indítok egy rock projektet Joel Hoekstra’s 13 név alatt. A Dying To Live legfőképpen az élet küzdelmeiről, potenciális buktatóiról, és az akadályok leküzdéséről szól, hogy végre odaérjünk, ahová tartozunk.

A Dying To Live azelőtt született, hogy Hoekstra csatlakozott volna a Whitesnake bandához. David Coverdale áldását adta az albumra. “David azt akarja, hogy zenészei széttárják szárnyaikat és repüljenek, és persze hogy álljanak készen a rockra, ha a Whitesnakenek szüksége van rájuk, ami nyilván nem lesz probléma.”

A végeredménnyel kapcsolatosan Hoekstra már izgatottan várja a rajongók és a média reakcióit. “Remélem, mindenki belehallgat majd. Úgy érzem, remekül bemutatja a gyártási, dalszerzési és előadási képességeimet abban a műfajban, melyben ismert lettem. A felállás egyszerűen fantasztikus! Szeretném előre is megköszönni mindenki támogatását. Az élet szép!

Számlista:
1.Say Goodbye To The Sun
2.Anymore
3.Until I Left You
4.Long For The Days
5.Scream
6.Never Say Never
7.Changes
8.The Only Way To Go
9.Dying To Live
10.Start Again
11.What We Believe
12.Kill or Be Killed (digitális letöltés bónusz track)

A zenészek:
Joel Hoekstra (Whitesnake) – gitár, háttérvokál
Jeff Scott Soto (Journey, Yngwie Malmsteen) – ének, háttérvokál
Russell Allen (Adrenaline Mob, Symphony X) – ének, háttérvokál
Vinny Appice (Black Sabbath, Dio) – dob
Tony Franklin (The Firm, Blue Murder) – basszus

Különleges vendégek:
Derek Sherinian (Dream Theater, Black Country Communion) – szintetizátor
Chloe Lowery (Trans Siberian Orchestra) – ének
Toby Hitchcock (Pride of Lions) – háttérvokál
Charlie Zeleny (Joe Lynn Turner) – ütős hangszerek
Dave Eggar (Amy Lee, Coldplay) – cselló

További infó: www.joelhoekstra.comwww.facebook.com/JoelHoekstra13 és https://twitter.com/JoelHoekstra13

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek