Hírek

A Windfaerer nevű folk black metál banda bemutatja új dalszöveges videóját a Heavy Blog Is Heavy oldaán

A WINDFAERER nevű banda soron következő stúdióalbuma a Tenebrosum címet kapta. Az Atlanti-óceán archaikus nevéből („Mare Tenebrosum”, jelentése „a sötétség tengere”) származtatott nevű albummal a WINDFAERER a black metál élét villantja meg, spirituális utazásra repítve hallgatóját az ismeretlen, veszélyekkel teli vizek felfedezésére.

A 2012-es, kritikusok által is elismert Solar EP folytatásaként, mely a Stereokiller szerint „abszolút lenyűgöző” volt, a The Metal Crypt pedig azon tűnődött, „hogyan tud egy ilyen tehetséges banda kiadó nélkül maradni…„, az új album parancsoló hegedűszólamokkal van tele, melyek dinamikus metál riffek özönében úsznak. A Tenebrosum hangzása aláfestő zene is lehetne Gaia dicsőítéséhez, vagy akár lelkesítő heavy metál csatakiáltás is. A felvételek a Frightbox Recording stúdióba készültek 2014-ben, keverés és mastering Rob Torres által. Legújabb manifesztációjukkal a WINDFAERER tagjai valóban „egy emlékművet faragtak az ereinkben folyó vasnak„.

Az őszi hivatalos kiadás előtt az amerikai banda a Heavy Blog Is Heavy társaságában örömmel mutatja be a második, „Finisterra” című dal hivatalos dalszöveges videoklipjét.

A banda a következőket mondta a drámai számról: „A ‘Finisterra’ szövegei a felfedezésről és az elzárkózásról szólnak. Amit a történelmünkről tanulunk, csak a feljegyzett beszámolók összessége, az igazság azonban az évszázadok múlásával végre felszínre kerül. A szövegeket középkori baszk halászok legendái ihlették, akik áthajóztak az Atlanti-óceánon Észak-Amerikába, onnan mindig tőkehallal tértek vissza, ám zsákmányuk eredetét sosem árulták el„.

A Heavy Blog Is Heavy hozzátette: „A szám lassan kúszva indul el, hagyva, hogy a hallgató elmerüljön a buja hangzásban és hangulatban, majd hamar erőteljes és izzó menetté alakul át egy melodikus utazáson vezetve át minket. A banda egyedi megközelítése a blackes doomhoz – mely hagyja, hogy hallgatója a hangulatos részekben merüljön el az egymásra halmozott riffek helyett – csodákat művel, és rögtön megkülönböztethetővé teszi a csapatot kortársaitól. A dob ritmikusan csapódik, akárcsak a parti sziklákat ostromló hullámok, az ének pedig mély, elnyújtott, és komor. A gitár dallamos riffekben és hangulatos tremolókban is nagyszerű, olyan kettősséget teremtve, melyben mindkét oldal erősíti egymást ahelyett, hogy a zenét két egymástól elütő részre szabdalná.

A „Finisterra” számot a Heavy Blog Is Heavy jóvoltából ITT hallgathatod meg. 

Ha pedig lemaradtál volna róla, a „Celestial Supremacy” számot még meghallgathatod a No Clean Singing oldalán ITT.

Nevük jelentése „széllel utazó”, akár csak egy tengeren elveszett hajó – a WINDFAERER honvággyal telt melankolikus hangulatot teremt, melyben ott van az ismeretlenbe vetett reményteli tekintet is. M. Gonçalves gitáros-frontember epikus black metál projektje ez, melyben ősi hazája, az Ibériai-félsziget (Spanyolország és Portugália) előtt tiszteleg. A banda kritikusok által is jó fogadtatásra lelt Glorybound című demóját 2009-ben adta ki. A Nocturnal Cult szerint „Az erdős-dombos európai vidéki tájak gondtalansága és nyugodtsága új életre lel, és újra lélegzik a WINDFAERER dalainak szerkezetében„. A demó kövezte ki első teljes albumuk, a Tribus (2010), valamint Solar (2012) című vaskos EP-jük előtt az utat, melyben művészien sikerült keverniük az epikus folkot a Gothenburg-stílusú death metál vonzerejével és a skandináv black metál darálásával.

A Tenebrosum kiadó nélkül fog megjelenni 2015. szeptember 22-én. Előrendelés ITT.

http://www.facebook.com/windfaerer
http://www.windfaerer.bandcamp.com/album/tenebrosum

Kapcsolódó cikkek

WINDFAERER – Solar EP

Black

Hot News: Windfaerer – EP From Iberian Black Metal Storytellers Streaming At Stereokiller

KMZ

Hot News: Windfaerer – New Track Stream Posted

KMZ

Hot News: Windfaerer – To Issue New EP; Cover Art + Track Listing Revealed

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek