Hírek

A Yellowtooth július 21-én kiadja ‘Crushed by the Wheels of Progress’ című anyagát az Orchestrated Misery Recordings gondozásában

Az amerikai YELLOWTOOTH július 21-én kiadja a Crushed by the Wheels of Progress című anyagát az Orchestrated Misery Recordings gondozásában. Az album „Season’s End” és „Climbing the Mountain” című számainak online meghallgatásához, valamint a Decibel Magazine játékához a CD megnyeréséért látogass el erre a linkre.

A Crushed by the Wheels of Progress előrendelése itt.

A Crushed by the Wheels of Progress albumon nyolc csonttörő, mocsári groove hallható. Az emlékezetes dalszerzéstől sötét és súlyos második kiadvány egy pokoli jam! A CD felvételei az Indiana állambeli Bang Studiosban készültek John Hehmannal, aki a YEAR OF DESOLATION gitárosa is egyben. A banda nemsokára kiadóbeli társukkal, a PSYCHOMANCER bandával fog osztozni a színpadon különböző amerikai helyszíneken.

Az alábbi bandák kedvelőinek ajánljuk: ORANGE GOBLIN, CLUTCH, WEEDEATER, COC, ALABAMA THUNDERPUSSY and BLACK SABBATH

Tracklist:

1. Meet Mr. Mossberg
2. Climbing the Mountain
3. Season’s End
4. Manifesto
5. Crushed by the Wheels of Progress
6. Spiral Stairs
7. Before I Return to Dust
8. Virginia Creeper

A Yellowtooth banda végre kiadta második lemezét Crushed By The Wheels of Progress címmel az Orchestrated Misery Recordings kiadó által. A John Hehmannal közös munka után a banda befejezte füstős, mocsárból jövő zenéjének felvételeit, és szabadjára engedett nyolc számot. A déli riffekkel és fülbemászó basszus és dob ritmusokkal megtoldott 45 perces anyag a banda által eddig felfedezetlen zenei területre merészkedik, mivel hangsúlyosan agresszívebb lett, mint korábbi kiadványaik. Debütáló Disgust című CD-jük sikerének lendületét meglovagolva a banda továbbra is rendületlenül tör előre.

2008-ban Peter Clemens (Invasion, Nocturnal Torment, Skullview, Sea of Tranquillity) basszusgitáros-énekes szövetségre lépett a michigan citybeli Chronic Disorderrel (Ed Kribs – dob és Henry McGinnis – gitár/ének), és rögtön munkába fogott a zenei szcéna ezen két veteránjával. Az Orange Goblin, Clutch, Weedeater, COC, Alabama Thunderpussy és Black Sabbath bandáktól megihletett trió négyszámos demót adott ki, megmutatva a bandában rejlő potenciált! A rákövetkező évben pedig megjelent a „Disgust” című debütáló anyaguk az OMR gondozásában.

A Yellowtooth a következő 6-8 hónapban szórványosan koncerteket fog adni a Psychomancer banda társaságában új kiadványuk népszerűsítésére Chicagóban, Milwaukeeban és egyéb egyesült államokbeli helyszíneken.

www.facebook.com/pages/Yellowtooth/216048345074088

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Yellowtooth Release Video For „The 11th Hour”

KMZ

Hot News: Yellowtooth’s Disgust Out Now; TheObelisk.net Premiers New Track

KMZ

Hot News: Yellowtooth’s Disgust to be Released September 11th on Orchestrated Misery Recordings

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek