Hírek

A Zombi stúdióba vonul; bejelenti antológiája újrakiadását

A progresszív instrumentális ZOMBI nevű duó elkezdte hatodik teljes albumának felvételeit, mely négy év után az első. Az album saját gyártású lesz, felvételei a pittsburgh-i Machine Age Studios-ban valamint a new yorki Steve Moore Private Studio-ban fognak folyni a Relapse Records gondozásában.

A lemez, melyen kilenc új dal lesz több, mint 60 percben, sokat köszönhet a 2013-as turnéjának, melyet az olasz Goblin nevű prog legendával folytatott. Hat év utáni első turnéjuk lehetővé tette a duó számára, hogy bandaként játszanak közös stúdió projekt helyett.

Steve Moore így kommentálta az új anyagot: „Ez egy rock lemez – a Surface to Air folytatása. Nincsenek benne techno jamek vagy szimfonikus prog fantáziák. Nincsenek szóló intermezzok. Sötét és nehéz. Élő dob minden számon és rengeteg basszusgitár. Hivatalosan is „stúdió projekt”-ből „élő banda”-módba váltottunk.”

A.E. Paterra hozzátette: „Az utolsó alkalom, amikor csak mi ketten leültünk ugyanabban a térben dobokkal, basszusgitárral és pár szintetizátorral 2005-ben volt. Az, hogy újra megtehettük nagyszerű volt, és az album több, mint 90%-a a tavalyi év során írt dalok darabjaiból állt össze.”

A Relapse Records újra kiadja a ZOMBI legkorábbi felvételeit The Zombi Anthology címen idén áprilisban. Régóta nem nyomtatott, különösen limitált CD-s formátumként több mint tíz éve piacra dobott albumként ez lesz az első kezdeti ZOMBI anyag, ami valaha boltokba kerül. A The Zombi Anthology képviseli a ZOMBI horror-score megszállottságának tetőpontját, és április 21-én kerül kiadásra Észak-Amerikában, április 20-án UK/nemzetközileg és április 17-én DE/Benelux/Finnországban CD/LP/Digitális formátumban.

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Zombi announce deluxe vinyl reissues

KMZ

Hot News: Zombi – Tour with Goblin and Vinyl Repress Announced

KMZ

Zombi Interjú

Hermes

ZOMBI – Spirit Animal

Hermes

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek