Hírek

Abhorrent Decimation – A zene és művészet találkozása

Az Abhorrent Decimation nevű brit death metál csapat örömmel jelenti be, hogy új, innovatív videoklipjükhöz szobrászokkal társulnak.

Várva-várt debütáló teljes albumuk felvezetéseként a pusztító londoni banda összeállt a Head of Foundations (David Tinn) csapattal és két tehetséges művésszel (Jonny Cavaciuti és Olivia Davis) az East Surrey College-ból egy sor szobor elkészítéséhez következő klipjükhöz. Az egyelőre cím nélküli album még ez évre van betervezve, és jelenleg a keverés és mastering utolsó fázisaiban van az elismert producer, Ronnie Björnström (Enhanced Audio Productions – Garageland Studios, Svédország) hozzáértő kezei alatt. A várakozásnak hamarosan vége.

Amíg az Abhorrent Decimation közelgő nagy-britanniai turnéjára készül a nehézsúlyú francia death metálos Benighteddel és a skót Cancerous Wombbal, Ashley Scott énekes, aki a szoborkészítést felügyeli, áttekintést nyújt nekünk a projektről.

Elképesztően szerencsések vagyunk, hogy elkezdtük ezt… az albummal együtt kijövő klippel kapcsolatban nagyszabású ötleteim voltak. A mögötte álló koncepcióba nem mehetek bele részletesen, de a lényeg hogy szerettem volna a bandát mutálódva és megfagyva ábrázolni, de mindenféle számítógépes effektus nélkül. Úgy tűnik, elég ambiciózus gondolat volt. Aztán arra gondoltam, az egész bandát megcsinálhatnánk egy szoborcsoportként, lefagyasztva azokat. Így kapcsolatba léptem régi barátommal és mentorommal, Daviddel, és a diákjaival való együtt dolgozás lehetőségéről kérdeztem; a többi pedig már történelem. Megkért, hogy összegezzem a projektet, a művészek pedig azóta is aszerint dolgoznak. Az első próbaformákat a fejemről pár hete vettük le, és nagyon tetszik az eredmény. A következő lépés az lesz, hogy a teljes banda fejéről öntőformát veszünk. Onnantól kezdve a szobrászoknak kell egy kis idő, hogy kidolgozzák a formákat mielőtt lefagyasztjuk őket és elkezdjük felvenni a videót. Van egy szám, amit különösképpen szeretnék már életre kelteni, és ezeknek a szobroknak a lejegelése pontosan ezt fogja tenni, és ez az egész most valami más, a zene és művészet házassága. Nem sok ilyet látni. Ha pedig az album kijött, szeretném kiállítani a szobrokat Londonban.

Az Abhorrent Decimation debütáló ‘Infected Celestial Utopia‘ című EP-jének címadó dalát itt megnézheted!

Abhorrent Decimation Live!
11/04/15 Croydon, The Scream Lounge
12/04/15 Bristol, The Exchange
13/04/15 Liverpool, The Magnet
14/04/15 Edinburgh, Bannermans
15/04/15 Leeds, Temple of Boom
16/04/15 Birmingham, The Flapper
17/04/15 Reading, The Facebar
19/04/15 Tilburg, Neurotic Deathfest
28/04/15 Brighton, The Prince Albert
23/05/15 Southampton, The Firehouse

www.abhorrentdecimation.com
www.facebook.com/abhorrentdecimation

Kapcsolódó cikkek

Az Abhorrent Decimation felfedi a ‘Miasmic Mutation’ című új album részleteit

KMZ

Abhorrent Decimation „Something Is Mutating” debüt írása befejeződött

KMZ

Ronnie Björnström Abhorrent Decimation debüt albumon dolgozik

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek