Hírek

Abstracter – „Wound Empire” februárban jelenik meg

FIGYELEM doom, sludge, crust és blackened post metál hangzás szerelmesei! A San Franciscói ABSTRACTER legújabb albuma egy igazi szörnyeteg és az idei év legjobb kiadványa a műfajban. Neurosis, Altar Of Plagues, Inter Arma, Thou, Primitive Man, Samothrace, Amenra, Tragedy, Coffinworm, Indian, Unkind, Celeste, Wolvhammer és Unearthly Trance rajongóinak ajánlott!

A Sentient Ruin Laboratiries büszkén jelenti be ABSTRACTER legújabb második nagylemezének megjelenését a német Vendetta Records és 7Degrees Records, az olasz Shove Records az angol COF Records és az amerikai Fragile Branch Recordings és An Out Recordings közreműködésével.

A szinte teljes elzártságban, az elmúlt 2 év során felépített „Wound Empire” egy majdnem 45 perces lázálmos utazás a teljes sötétség sújtotta nehézség riasztó sivatagába. Négy darab tíz perces pusztító crusted blackened doomjával az oaklandi banda új albuma továbblépést mutat „Tomb Of Feathers” (2012) debütjükön bemutatott hangzásukhoz képest, megmutatva ABSTRACTER végtelen, szétmorzsoló és komorsággal kevert hangzásának fejlettebb megvalósulását.

Ismét a hosszú, tekervényes és végtelen fokozás és összeomlás köré építkeztek, a „Wounded Empire” pedig ezúttal teljesen új elemeket hoz a banda hangképébe és rájuk jellemző masszív, mindent átölelő riffekbe, melyeket mintha valamiféle telhetetlen sötétség, és gonosz, ősi éhség hajtana.

Zenei ihletüket olyan legendás underground nehézsúlyúakból nyerik, mint a Godflesh, Swans, Amebix, Neurosis, His Hero Is Gone, Blut Aus Nord, Dystopia, Beherit, Corrupted, Grief és Darkthrone. A „Wounded Empire” egy koncept munka, melyben a banda ismét elmerül masszív, zúzós riffjeiben, kopár és felzaklató hangképeiben és az emberi pusztulás, kulturális és ipari romlás és a társadalom teljes összeomlása iránti érdeklődésében.

Tracklist:

01. Lightless (10:56)
02. Open Veins (09:45)
03. Cruciform (10:21)
04. Glowing Wounds (11:10)

Az album felvétele és mixelése 2014. május 23. és június 13. között zajlott az Earhammer Studios-ban Greg „The Wizard Of Doom” Wilkinson által, a masterelést pedig Brad Boatright végezte az Audiosiege Mastering stúdióban. A borítót Kevin Gan Yuen tervezte.

A „Wounded Empire2015. február 10-én jelenik meg.

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Abstracter’s “Tomb of Feathers” to be released on 12″ vinyl LP on April 15

KMZ

Hot News: Abstracter Release CD Version Of “Tomb of Feathers” Today

KMZ

Hot News: Abstracter Debut “Tomb of Feathers” To Be Released on CD This Summer

KMZ

Hot News: Abstracter – Release Tomb of Feathers On Cassette

KMZ

Hot News: Abstracter’s Tomb of Feathers Out Now

KMZ

Hot News: Abstracter’s Tomb of Feathers to be Released 9/18/2012 on The Path Less Traveled Records

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek